“15 yıl öncesine göre daha az çılgınım”

celikci

New member
Nazareno Casero mutlu. Oyuncu, başrol oynadığı tiyatroya geri döndü vahşi bahçelerMultitabaris Comafi'de Carlos Portaluppi, Mica Vazquez ve Vivi Puerta'yla birlikte çok komik bir komedi. Casero dost canlısı ve samimi bir şekilde sohbet etti. CANLI iş, kişisel talep, aşk ve politika hakkında.

-38 yaşına girdin, herhangi bir yaş krizi yaşadın mı?

-30 numaradan dolayı dikkatimi çekti. Ama aslında 15 yıl öncesine göre daha iyi hissediyorum. Size daha olgun olduğumu söylemeyeceğim çünkü zamanın geçmesi mutlaka insanlarda bir evrim anlamına gelmez. Ama bana öyle geliyor ki rakonto yaptığımda “Durun, çok şey yaşadım, çok gezdim, insanlarla tanıştım, onları yaşadım, büyüdüm” diyorum.

– Multiteatro Comafi'de Wild Gardens'ta başrol oynuyorsunuz. Neden bu kadar tiyatro yapmadın?

– 2017'den beri tiyatro yapmıyorum. En çok da zamanlama sorunları nedeniyle. İki seri yaptım Güçsüz Ve Boksörün kurallarıve filme aldım Aynalı. Tiyatro zamana ve mekana ihtiyaç duyar. Harika bir egzersizdir ve sizi düzene sokar. Rutin ve düzenden kaçma eğilimindeyim ama bu aynı zamanda gerekli. Şu anda mesela gösteriyi bitiriyorum, hızlıca eve gidiyorum, üzerimi değiştirip spor salonuna gidiyorum. Daha sonra evde akşam yemeği ve bir süre sonra uyku. Geri dönüş yolunu arıyor.

Nazareno Casero, Mica Vázquez, Vivi Puerta ve Carlos Portaluppi, Vahşi Bahçelerde. Fotoğraf: Ben Basın.

-Uçak pilotu ehliyetinin olduğunu okudum, nasılmış?

– Henüz değil. Kursa başladım ve geri dönmem gerekiyor. Çocukluğumdan beri havacılığı severim. Benim fikrim uçma, uçak kiralama ve etrafta dolaşma imkanına sahip olmak. Denizcilik ehliyetim var ve dümenci ehliyeti almak istiyorum.

– Birlikte yaşıyorsunuz, günlük olarak rahat mısınız?

– (Gülüyor) Hayır ama çok iyi anlaşıyoruz. Aptalca şeyler yüzünden kavga ediyoruz. Adı Carolina Puntonet. O bir dansçı ve aynı zamanda oyunculuk yapıyor ve şarkı söylüyor. Sürtüşmeler yaşayabiliriz ya da başım belaya girebilir ama öfke ve neşeye kolaylıkla girip çıkabiliyorum. Şimdi anlıyorum ki belki diğer kişinin başka zamanları da vardır. Bana 'Bugün taşaklarımı şişirme' dediğini ama nedenini unuttum. Bu yüzden kolay olmadığımı söylüyorum. Ama ortalığı karıştırmamaya ve batırmamaya çalışıyorum. Bir de belli bir olgunlaşma var, 15 yıl öncesine göre çok daha az deliyim. Olayları daha dramatik bir şekilde ele almadan önce.

– Maradona dizisinde Maradona'yı canlandırdınız, kutlu rüya, onu somutlaştırmak nasıl bir duyguydu?

– Çok korkutucu çünkü onu yapmak büyük bir zorluk. Ölçülememe ve onu sevenleri başarısızlığa uğratma korkusu. Ve çok fazla sorumluluk. Kendisi çok ilginç bir karakter.

İşimden hiçbir zaman memnun değilim… Kendimi çok eleştiriyorum.

– Sabah yaptığınız ilk şey?

– Köpeğimiz ve kedimiz Rulo'dan şımartın. Bizi yatakta sevinçle uyandırmaya geliyorlar.

İşinizden memnun olma eğiliminde misiniz?

-İşimden hiçbir zaman memnun değilim. Her zaman başka bir şey ekleyebilirim. Çünkü? Ah, çok psikolojik bir konuya giriyoruz ama bence bu bir çöl meselesi. Her zaman olduğu gibi daha fazlasını yapabileceğime inanıyorum. Güzeldi ama yine de kendime kemer verdim. Bunun gibi bir şey. Kendimi çok eleştiriyorum.

– Dünyadaki yerin mi?

-Alan. Aile evinin bulunduğu San Luis eyaletinde arazimiz var. Oraya inşa etme ve yaşama projesi de var. Bunu kısa sürede, tamamen yapmak istiyorum. Yapılacak çok şey var ve çok eğlenceli. Tarım işlerini, ağaç dikmeyi, inek sağmayı seviyorum. Evimi sıfırdan inşa etmek istiyorum.

Nazareno Casero ve kız arkadaşı Carolina Puntonet.
Nazareno Casero ve kız arkadaşı Carolina Puntonet.

– Artık Milei'yi eleştirmek benim için kolay çünkü herkesin beklediği şey bu ve hak etse de etmese de herkes ona vuracak. Bakalım: Alberto Fernández'in başına gelenler bana tuhaf geliyor. Dört yıl kaosla geçti. Sorun yeni bir şey değil. Uzun zamandır devam eden durum çok zor ve biz bunu hak etmiyoruz. Dünyada bir hektarla iş yapıldığını görünce, yıllardır bu ülkenin ilerlemesi için mücadele etmemiz beni endişelendiriyor. Burada ideolojik meseleler üzerinde kavga ediyoruz, halbuki aslında yapmamız gereken çalışmak, üretmek, para üretmek, zenginlik yaratmak..

– Çocukluğunuzdan herhangi bir özel anekdot hatırlıyor musunuz?

– Sekiz yaşındaydım ve babamla (aktör Alfredo Casero) küçük bir motorla bir kurtarma botuyla Madryn'den karadan yüz kilometre kadar uzaktaki Puerto Pirámides'e gittik. Sabah yola çıktık, öğleden sonra geldik. İnsanlar bize şunu sordu: “Bunun için mi geldiler? Onlar çılgın”. Başka bir gezide bir denizanası sürüsü ortaya çıktı. Motor sıkışmıştı. O gün doğanın enginliğini hissettiğimi hatırlıyorum. Çılgınlıkla dolu bir çocukluk geçirdim. Çok maceracı.

– Bekleyen bir hesap mı?

– Tam bir gün geldim. Her zaman istediğimi yaptım. Belki çocuklar. Bunu Caro'yla konuşuyoruz. Kariyerini biraz ertelemesi gerekiyor çünkü eninde sonunda kelimenin tam anlamıyla bedenini bu işin içine koymak zorunda olan kişi o. Anı arıyoruz. Dünya karmakarışık ama dünyaya çocuk getirmek gerektiğini düşünüyorum.

Bir şey çocuklar olabilir. Bunu Caro'yla konuşuyoruz…

– Kamboçya gezisine gittiğinizde yılan ve hamamböceği yediğiniz doğru mu?

-Evet, Çin'de akrep ve solucan yedim. Ayrıca denizanasını ve bir tür kertenkeleyi de denedim. Yürüyen bir böceği kapıp yiyeceğim gibi değil. Ama eğer birisi pişirirse, deneyeceğim. Bir kültür var.

– Bulun. Bilmediğim şeyler hakkında konuşmamaya, çağrılmadığım yerlere gitmemeye çalışıyorum. Rahatsız etmemeye çalışıyorum. Ben saygılıyım.

Ben huysuz biriyim ve bazen anın sıcağında kararlar veriyorum. Ve öfkeyi kastetmiyorum, aksine hoşuma giden bir şey yüzünden heyecanlanıyorum ve ona çok şey katıyorum. Sonrasında belki daha kırbaçlı olabilirdi, kartlarımı biraz daha saklayabilirdim diye düşünüyorum. Bu diğeriyle olan ilişkiyle alakalıdır. Bazen çok şeffaf oluyorum.

Nazareno Casero kırsalda bir ev inşa etmeyi planlıyor.  Fotoğraf: Marcelo Carroll.
Nazareno Casero kırsalda bir ev inşa etmeyi planlıyor. Fotoğraf: Marcelo Carroll.

-Sevdiğim insanları hayal kırıklığına uğratmak ve bana inanan ve güvenenleri hayal kırıklığına uğratmak.

-Kendinde neyi değiştirmek istersin?

özeleştiri. Biraz düşürmeye çalışıyorum. Geleneksel terapi yapıyorum ama astrolojiye ya da diğer alternatiflere kapalı değilim. Bunlar birer araçtır ve bu sorun değil.

-Sizi tanımlayan bir kelime veya cümle?

– Sana tek kelime söyleyeceğim ama şunu söylemelisin: 'Kahkaha'. Gallardo, cesaret sahibi olmak anlamına gelir (Kahkaha).