“Borges olan bir ülke, edebi geleneğe sahip bir ülkedir”

celikci

New member
“Metro yazarından gelen karakterim artık benimle ilgili değil. O zaman bana bakmamıza rağmen: sadece meydana geldi. ” Kike Ferrari (52), en önde gelen Arjantin polis türü yazarlarından biri olan Medyayı seviştiğinden beri uzun bir yol kat etti. Satılan bir karışım. Ve şimdi, 2025'te onu on beşinci kitabını yayınlarken buluyor: The Roman Bunu okuyorsan (Ekonomik Kültür Fonu).

Birincisi küçük yayıncılar ve ağızda ağızda dolaşan başlıklar, örneğin Bukowski Operasyonu herhangi biri Ne değildi. Sonra ödüller, Fransa'ya İspanya'ya geldi. Romanla tahtayı tekmeledi Sineklere benziyorbüyük yayıncıların kapılarını açan. Ancak büyük atlama, yeni kitabı, geçen yüzyılın başından günümüze kadar kapsayan bir hikaye.

Hayran Jorge Luis Borges kahramanlardan biri. Yazarın yazarının bir girişiminden Aleph Ve atışa vurmak için kullanacağı efsanevi tabanca olan Ferrari, Arjantin edebiyatının tarihini geziyor. Borges'e takıntılı iki kişi ve yazar olarak olgunluklarını gösteren yuvarlak bir gizem komplosu var.

Borges onu çirkin her şeyin temsilcisi olarak gördü: goril, resmi, aristokrat.

Ferrari, metro ve uygulamalar boks ve dövüş sanatlarının B. hattında çalışıyor. Fotoğraf: Guillermo Rodríguez Adami.

Ferrari, B Hattı'nın yüksek lisans bölümünde çalışmaya devam ediyor. Viva: “Adam, her oyunda en az üç el ele alıyor ve bizi kurtarıyor. Her zaman, ha ”.

Aynı zamanda Heavy Metal hayranıdır: Band Legends ile siyah olmayan siyah gömlekleri, kıyafetlerinde bir klasik. Üç erkek babası -Oliver (17 yaşında), Severino (12) ve Matilda (10) -,, Uygulama Boks ve Dövüş Sanatları. Evinin duvarlarından biri bir nunchaku ve eski dünya şampiyonu Sergio Maravilla Martínez tarafından imzalanan bir eldiven asıyor.

Bunu okuyorsanız, Kike Ferrari'nin yeni romanı (Ekonomik Kültür Fonu). Fiyat: 20.000 dolar.
Bunu okuyorsanız, Kike Ferrari'nin yeni romanı (Ekonomik Kültür Fonu). Fiyat: 20.000 dolar.

Inveterate Reader, yeni romanını yazmasına hizmet eden kitapları satın almak için “Bir Fortune” harcandı. “İyileşmeyeceğim bir sicim: Yazmaktan yaşamak imkansız,” diye gülümsedi, istifa etti. Sonuçla bakılırsa, çaba buna değdi.

Yazmak Bunu okuyorsan Neredeyse üç yıl sürdü. “Bu hiçbir şey değildi, çünkü bittiğine inandığımda, onu bir yıl daha bıraktığım kadar düzelttim. Romandan çıkamadım ”diyor.

Sonunda ortaya çıktı, ama onu takip eden korkuydu: “Çok şüpheliydim. Daha önce sevdiğim gibi bitirecek koşullara sahip olup olmadığımdan şüphe ediyorsam, o zaman başka birinin isteyip istemediğinden veya beni tek başına ilgilendiren bir kitap yazdığım konusunda tereddüt ettim. Ve hendek: “Okumak istediğim kitapları yazıyorum ve daha sonra başka okuyucuları varsa harika. Ve eğer değilse, kötü şans ”

Ferrari, Borges'in “hayranı” olarak kabul edilir. Ancak, antiborgian anı vardı: “Bence bu herkesin başına gelen bir şey. Okumaya başlamadan önce çok gençtim ve Onu çirkin her şeyin temsilcisi olarak gördü: goril, çok resmi, aristokrat. Ama bir kez okuduk Aleph herhangi biri Güney Ya da kitaplarından herhangi biri, dayanan bir önyargı yoktur. Okumadan önce onun hakkında düşünülen her şey parçalanır. Borges olan bir ülke, edebi bir geleneğe sahip bir ülkedir ”diye ekliyor.

Bir Kike Ferrari romanına dayanan bir film olan Flies'de Ernesto Alterio.
Bir Kike Ferrari romanına dayanan bir film olan Flies'de Ernesto Alterio.

Kitaplarımın sinematografik uyarlamalarıyla ilişkim uzak.

Doğrudan büyük ekrana

Sineklere benziyoronu fırlatan bu roman, İspanyol yönetmen Aritz Moreno ve Ernesto Alterio tarafından BMW'nin bagajında bir ceset bulan camsı girişimci rolünde Sinemaya uyarlandı. Film, başlıklı Sinekler2024 yılında iki Avrupa festivalinde (Brüksel ve Bilbao) çok iyi bir etkiye sahipti ve ticari prömiyerini bekliyor.

Bu tür uyarlamalarla olan ilişkim uzak. İyi olan şey, geliri artırmanızdır. Metrodaki çalışmam için iyi bir maaşım olsa da, bir başkası eklemek her zaman takdir edilmektedir. Ama senaryolara ya da çekimlere hiç katılmadım ”diyor.

“Proleter” kavga, Ferrari'nin yazarın etiketinin ötesine geçen bayraklarından biridir. Meslektaşları ile, en çok yolcuları ve daha kötüsü olanı taşıyan B hattındaki çalışma koşullarını iyileştirmek için mücadele eder. Kırık koltuklar, eski arabalar, hava eksikliği, çalışmayan ışıklar.

“Ve asbest,” diye açıklıyor, işçilerde üretilen kirlilik sorununun unutulmaması, bazıları bu maddeyi nefes almak için öldüğü için.

“Birlikten çok savaşıyoruz ve onunla savaşmaya devam ediyoruz, böylece metro işçileri tüm Arjantinlerin sahip olması gerektiği gibi az çok istikrarlı bir iş yaşayabilirler.” Ve ekliyor: “Demek istediğim, ailelerimizle birlikte geçirmemize ve bize zaman ayırmamıza veya yapmaktan hoşlandığımız şeyleri geliştirmemize izin veren bir iş demek.”

Şu anda, Buenos Şehri Yasama Meclisi, edebi kariyerinin tanınmasını hazırlıyor. Ve belgesel Toulouse'da yayınlanmak üzere Piletero, Metrodelegado ve vücut, Yazar Félix Bruzzone'a katıldığı bir hikaye.

Başında bir ifade var Bunu okuyorsan Belki de (belki de) kitabı ve yazarını, sanki biriymiş gibi tanımlamaya hizmet eder. Aşağıdakilerdir: “Mucizelere inanmıyorlar. İnatçı çalışmaya, taşa atan suya inanıyorlar.