Çocukların sınıfta sıkılmamasını nasıl sağlarız?

celikci

New member
Gelenekçi, ezberci ve öğretmen merkezli.” Eğitim danışmanı Laura Lewin ülkemizdeki mevcut eğitimi böyle tanımlıyor. Mevcut öğretimin kapsamlı bir analizini yaptığı, teknolojiyi katma değer olarak kullanarak aktif öğrenmeye öncelik vermek için farklı alternatifler önerdiği Hacking Geleneksel Eğitim kitabının yazarıdır.

Şöyle detaylandırıyor: “Çok tutkulu ve kendini yetiştiren birçok öğretmen olmasına rağmen, öğrendikleri şekilde öğretmeye devam eden birçok kişi de var ve bu nedenle, Artık var olmayan bir dünya için öğretiyorlar”.

Her ne kadar tutkulu ve kendini yetiştiren birçok öğretmen olsa da, öğrendikleri şekilde öğretmeye devam eden birçok öğretmen de var.

Bu şekilde, öğrencinin sahnenin merkezine yerleştirildiği bir eğitimsel değişime olan zorunlu ihtiyaç ortaya çıkar. Uzman, “Ön eğitimin olduğu geleneksel bir sınıfta, konuşan, aktif olan kişi öğretmen olurken, öğrenci ise sanki uyuşturulmuş gibi bilgi alıyor ve uyuyor” diye vurguluyor.

-Sınıfları daha katılımcı ve didaktik hale getirmeyi mi öneriyorsunuz?

-Elbette daha katılımcı bir sınıfa ihtiyacımız var ki öğrenci olmak istiyor Orası. İyi öğretmen, öğrenme arzusunu kışkırtmayı başaran kişidir. Öğrencilerinizin sınıfta olmayı gerçekten istemeleri için güçlü uyaranlarla onların dikkatini çekebilmelisiniz.

-Günümüzde çocuklar bilgiye sınıf dışında kolayca erişebildikleri için daha mı çabuk sıkılıyorlar?

-The Teknolojik aşırı uyarılma bozukluklara neden olur Dikkatini vermekte ve konsantre olmakta zorlanan çocuklarla ilgili olan bilişsel. Her şey onları sıkıyor, kaygıları var…

Öğretimi modernleştirin: Hacking geleneksel eğitim adlı kitabında Lewin, öğrencilerin yeniden uyarılmasını öneriyor.

-Peki öğretmenler özellikle ne yapabilirdi?

-Sorun şu ki birçok öğretmen aynı şekilde öğretmeye devam ediyorlar öğrendikleri ve bugün kime öğrettiklerini hesaba katmadıkları. Öğrenme isteğini tetiklememiz gerekiyor.

-Geleneksel Eğitimi Hacking adlı son kitabınızda da bahsettiğiniz Dijital Çağın faydaları neler olurdu?

-Dijital Çağın en güzel yanı teknolojinin sınıflara getirilmesidir. öğrenmeyi optimize edin. Bu sayede içeriği otomatikleştirebilir ve eğitimi kişiselleştirebilirsiniz. Her zaman teknolojinin hem bir nimet hem de bir lanet olduğunu söylememe rağmen. Çünkü öğrenmeyi optimize etmek açısından iyidir ama aynı zamanda büyük bir dikkat dağıtıcıdır. Bu yüzden öğrenmeye yardımcı olduğunda onu kullanmalıyız. Dikkat dağıtıcı hale geldiğinde, onu sınırlamanız gerekir.

-Sınıflarda bu teknolojiyi sağlamaya hazır olmayan okullara ne olacak?

-Bakalım ben Teknolojinin çözüm olduğunu düşünmüyorum. Evet harika bir fırsat. Ayrıca eğitimde yenilikle ilgili her şeyin teknolojiyi içerdiğine değil, pedagojik teklife katma değer ürettiğine inanıyorum. Teknoloji söz konusu olduğunda, bağlantısı olmadığı için ya da öğretmenin onu nasıl kullanacağını bilmediği ya da öğrencilerin dağıldığı için onunla çalışmayan birçok okul var. Teknoloji bir amaç değil, bir araçtır ve koşullar uygun olduğunda dahil edilmesi harikadır. Bu nedenle bağlantı, okullar için zaten temel bir hizmet olarak görülmelidir.

Aktif öğrenme. Lewin'in öğretmenler tarafından benimsenmeye çalışıldığı bir kavram.
“Aktif öğrenme.” Lewin'in öğretmenler tarafından benimsenmeye çalışıldığı bir kavram.

-Mevcut eğitimin iyileştirilmesi için başka hangi katma değerlere ihtiyaç var?

-Eğitimde yenilik, “Aktif Öğrenme” adı verilen didaktik önerilerle ilgilidir.

Bunun bir örneği ters çevrilmiş sınıftır. Bu, evdeki çocukların materyale erişip okula giderek o içeriği orada etkinleştirecekleri anlamına geliyor. Yani amaç maksimize etmek ve yüz yüze zamanı geliştirmek. Bu daha önce bahsettiğim gibi çocukları olayın merkezine koymanın açık bir örneğidir. Pasif olmayı, bilgi almayı bırakırlar. Tersine çevrilmiş sınıfta elbette ebeveynler merkezi bir figürdür, ancak bunun aynı zamanda öğrenmenin öz yönetimi, özerklik, sorumluluk ve bağlılıkla da ilgisi vardır. Yani sadece içerikle değil, yaşam için çok önemli olan becerilerle de çalışırsınız. Bir diğer katma değer ise şu olabilir: zorluklara dayanan her şeysenaryolarda, problem çözmede…

– Ve hayal kırıklığına toleransla…

-Bu da çok önemli bir konu. Öğretmenler olarak sosyo-duygusal konularla ilgili her şey üzerinde çalışmalıyız. Bunlardan biri hayal kırıklığını yönetmektir. Çoğu zaman, çocuklar üniversiteye gelirler ve ilk yılda, ilk yarıda başarısız olduklarında, yarışı bırakıyorlar. Ve bunun, kimsenin onlara hayal kırıklığıyla nasıl başa çıkacaklarını öğretmemiş olmasıyla ilgisi var.

Öğretmenler hayal kırıklığı gibi sosyal-duygusal sorunlarla çalışmak zorundadır.

-Bunu öğretecek bir teknik var mı?

-Öğrenmeleri gerekiyor Aldıkları notu özgüvenlerinden ayırın. Bir şey sizin için işlerin nasıl gittiği, diğeri ise kim olduğunuzdur. Onlara hatalarını rasyonel ve duygusal olmayan bir şekilde görmeyi öğretmeliyiz. Ve bu eğitimsel yenilikle ilgili bana önemli gelen başka bir nokta daha var: bunun, hataları memnuniyetle karşılayan bir sınıfla ilgisi var. Buradaki fikir onlardan faydalanmak, onlardan öğrenmektir.

-Arjantin'de bu öneriyi halihazırda uygulayan herhangi bir kurum var mı?

-Hiç şüphesiz. Güncellenen ve hâlihazırda daha uyumlu çalışan birçok okul var, örneğin: sinir bilimi ne diyorveya öğrenci merkezli öğretim üzerinde çalıştıkları yer. Çocukların eğitimine bir şekilde katma değer katabilecek kurumlardır.

-Uyguladıkları bu değişiklik neye bağlı?

-Eh, esas olarak yönetici figürü. Bu okullarda müdür, yalnızca idari bir yönetici olmaktan, stratejik bir vizyoner, pedagojik bir lider ve proaktif bir değişim temsilcisi haline gelmiştir.

-Mevcut eğitimin yenilik yapma konusunda karşılaştığı en büyük zorluk nedir?

-bence Ülkenin her köşesindeki her sınıf farklıdır. İhtiyaçlar kuzeyden güneye, doğudan batıya değişmektedir. Ve gerçek şu ki, aşırı kalabalık sınıflar, kıt kaynaklar ve yetersiz maaşlar varken eğitimi dönüştürmek çok zordur.

-Eğitimde dönüşüm için yapmamız gereken ilk şey bunun gerçekten mümkün olduğunu düşünüyorum. Daha sonra öğrenmeyi didaktik yeniliğe, öğretmenlerin kalitesini artırmaya ve eğitimi insancıllaştırmaya yeniden tanımlayın. Bilgi okulundan varlık okuluna gidin.