Dünyanın 1 numaralı kliniğinde çalışan Arjantinliler

celikci

New member
Her profesyonelin hayali büyük liglerde oynamaktır. Ve bir doktor için Mayo Kliniği Havacılık ve uzay mühendisleri için NASA'ya benziyor. Aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunmaktadır ve aynı zamanda belli bir gizemle sarılmış: Üst üste altıncı kez dünyanın en iyi hastanesi seçildi.

Dergi tarafından verilen sınıflandırma Haber haftası80.000'den fazla sağlık profesyonelinin katılımıyla yapılan uluslararası bir anketin sonuçlarına dayanmaktadır ve aşağıdakiler gibi temel performans ölçümlerini içerir: hasta güvenliği ve diğer parametrelerin yanı sıra bakımın kalitesi.

Bu rakamlarla bu yılki edisyonda 30 ülkeden 2.400 hastaneyi birbirinden ayıran bir sıralama hazırlanıyor. Genel merkezi Mayo KliniğiListede ilk sırayı Minnesota'nın Rochester şehrinde aldı.

Mayo Kliniği, Rochester, Minnesota, Amerika Birleşik Devletleri'nde. Fotoğraf: Mayo Kliniği.

olarak bilinen bu tesislerde Mayo Tıp Fakültesil, araştırmalar da yapılıyor. Klinik tıbbi uygulama, eğitim ve farklı bilimsel çalışmalar. Evren Mayıs Diğer tesislerin yanı sıra Jacksonville, Florida ve Scottsdale ve Phoenix, Arizona'daki hastaneler ve kliniklerle tamamlanmıştır.

Toplamda 5.700'den fazla doktor ve araştırmacı, 80.000 kişilik destek personeliyle çalışmaktadır. Canlı Buenos Aires'in Temperley şehrinde doğan bu doktorlardan üçüyle temasa geçti; Almagro'nun Buenos Aires semtinde; ve Córdoba başkentinde. Üç bir hayali gerçekleştiriyorlar Bunu nasıl başardıklarını ve işyerlerinin neden bugün gezegendeki en iyi iş yeri olduğunu birinci şahıs bakış açısıyla anlatıyorlar.

Güney'in güneyinden

Fernando Elli, Gastroenterolojik ve Obezite Cerrahisi başkanı ve Genel Cerrahi uzmanlık programının direktörüdür. Mayo Kliniği Jacksonville, Florida'dan.

Greater Buenos Aires'in güneyinde, Temperley'de doğup büyüdü ve tüm eğitimini Manuel Belgrano Okulu'nda tamamladı. Doktorluk mesleğinin erken ortaya çıktığını çünkü babası bir cerrahtı ve her zaman ofisine kadar ona eşlik ettiğini hatırlıyor. Ameliyathane ortamını küçük yaşlardan beri biliyordu ve orada çalışmak istediğine dair hiçbir şüphesi yoktu.

Fernando Elli.  Temperley'de büyüdü ve Hospital de Clínicas'ta uzmanlaştı, bugün Mayo Clinic'te doktordur.  Fotoğraf: Mayo Clinic'in izniyle.
Fernando Elli. Temperley'de büyüdü ve Hospital de Clínicas'ta uzmanlaştı, bugün Mayo Clinic'te doktordur. Fotoğraf: Mayo Clinic'in izniyle.

“Salvador Üniversitesi'nden doktor olarak mezun oldum ve ardından 2001 yılında bitirdiğim Hospital de Clínicas de Buenos Aires'te genel cerrahi alanında uzmanlaştım.”

Kliniklerdeki ihtisasını tamamladıktan sonra, ameliyata yönelik net bir ufukla ve bunu deneme olanaklarıyla Amerika Birleşik Devletleri'ne gitti.

“15 yıl boyunca profesyonel olarak eğitim aldığım ve büyüdüğüm Chicago'daki Illinois Üniversitesi'nde minimal invazif ve robotik cerrahi alanında yüksek lisans eğitimime devam ettim. Daha sonra işe alındım Mayo Kliniği 2015 yılında obezite cerrahisi programını geliştirmek ve uygulamak robotik cerrahi Farklı gastrointestinal cerrahi prosedürlerinde. Şu anda Gastroenteroloji ve Bariatrik Cerrahi bölümünün başkanı olarak görev yapıyorum ve aynı zamanda Genel Cerrahi ihtisas programını da yönetiyorum” diyerek yıllar süren çalışma, hazırlık ve çabayı birkaç satırla özetliyor.

Salvador Üniversitesi'nden doktor olarak mezun oldum ve ardından Hospital de Clínicas de Buenos Aires'te genel cerrahi alanında uzmanlaştım. Ülkedeki eğitimim mükemmeldi.

O sıralarda, bugün Santa Fe'den Cintia ve Amerika Birleşik Devletleri'nde doğmuş olan 11 yaşındaki Olivia ve 9 yaşındaki Francisco adlı iki çocuktan oluşan ailesini kurmayla da ilgilendi. “Evimizde sadece İspanyolca konuşuyoruz ve Arjantin kültürünün tamamını koruyoruz”diyor Elli.

Ve iş yerinizin neden bu kadar değerli olduğunu anlatın. “Kliniğin sloganı, hastanın ihtiyaçlarının her zaman 1 numaralı öncelik olmasıdır. Bu felsefeye dayanarak, bakım yalnızca hastaya odaklanır, özveri son derece kişiseldir ve her bireye uyarlanır. Binalardan teşhis çalışmalarına ve cerrahi aletlere kadar her yönüyle en son teknolojiye sahiptir. Yeni bir hasta geldiğinde 24 ila 48 saat içinde gerekli tüm çalışmalar gerçekleştirilir ve mümkün olan en iyi tedavi tanımlanır. Bu mekanik son derece verimli ve etkilidir. Doktorlar bulunması zor lojistik destek alıyorlar, bu da benim tek işim insanlara bakmaya odaklanmak oluyor. Gerisini hemşireler ve yöneticiler hallediyor” diyor.

Mekanın bir özelliğinin daha altını çiziyor: “Her türlü teşhis ve tedavi faaliyetinin tek amacı hastanın menfaatidir, doktorlara herhangi bir üretim ikramiyesi ya da başka herhangi bir ekstra ücret yoktur. Atmosfer son derece işbirlikçidir farklı alanlar arasında. Ve iklim son derece samimi.”

Elli, ülkemizde aldığı eğitimin kıymetini ve boyutlandırılmasını uzaktan biliyor. “Bir Arjantinli olarak burada çalışmaya gelmek benim için kişisel bir gurur. Mayo Kliniği. Arjantin'deki eğitimim mükemmeldi ve burada çalışmamı sağlayan da kısmen bu. Arjantin her zaman vardı kaliteli tıp eğitimiFakültelerimizde ve hastanelerimizde çok sayıda yabancı öğrenci eğitim görmektedir. Maalesef ülkemiz de toplumu etkileyen döngüsel krizlerden muaf değil. Ülkeye mutlu dönerdim çünkü kökler asla kaybolmaz. Düzenli olarak farklı konferanslara konuk olarak Buenos Aires'e gidiyorum ve sevgili Hospital de Clínicas'ı ziyaret ediyorum” diyor.

Robotik cerrahi uzmanı olarak Arjantin Cerrahi Derneği Robotik Cerrahi Komitesi'nin bir parçasıdır. diğer sorumluluk bu da onun birden fazla taahhütten oluşan yoğun programına katkıda bulunuyor.

“Arjantin'de robotik cerrahi başlıyor, ekonomik kısıtlamalara rağmen ve lojistik. Benim görevim tamamen katılımcı olmak ve gerektiğinde tavsiyelerde bulunmaktır” diye açıklıyor.

Dünyanın en iyi kliniğinde çalışıyorsanız, tıbbi gelişmelerin sizi şaşırttığını bilmek güzel. “Şüphesiz gen terapisi, anti-tümör aşıları ve Yapay Zekanın tıpta uygulanması radyoloji ve patoloji gibi farklı alanlar Bunlar tıpta büyük ilerlemelerdir. Mayo Kliniği özellikle onkoloji alanında yeni teşhis ve tedavi seçeneklerine yönelik araştırmalara milyonlarca dolar yatırım yapıyor” diye belirtiyor.

Harika bir uyarlama

Luciana Funtowicz, Phoenix, Arizona'daki Mayo Clinic'te genel dahiliye alanında danışmandır.

Onun durumunda ailesi, o henüz 4 yaşındayken Arjantin'i terk etti. “Almagro'da amcalara ve kuzenlere yakın bir yerde yaşıyorduk. İngiltere'ye gittik ve birkaç kez ziyarete geldik. Leloir Enstitüsü'nü ve annemin tez direktörünü ziyaret ettiğimi hatırlıyorum. Laboratuvarlarda araştırmacıları görmenin anıları küçüklüğümden beri beni etkiledi” diye anımsıyor.

Luciana Funtowicz Almagro mahallesinde doğdu.  4 yaşındayken ailesi onu büyüdüğü ve eğitim gördüğü İngiltere'ye götürdü.  Bugün Arizona'da yaşıyor ve çalışıyor.  Fotoğraf: Mayo Clinic'in izniyle.
Luciana Funtowicz Almagro mahallesinde doğdu. 4 yaşındayken ailesi onu büyüdüğü ve eğitim gördüğü İngiltere'ye götürdü. Bugün Arizona'da yaşıyor ve çalışıyor. Fotoğraf: Mayo Clinic'in izniyle.

İngiltere'de büyüdü ve eğitim gördü ve kendisi lisedeyken ailesi Michigan'a taşındı ve zaten 14 yaşındaydı. “Çok büyük bir kültürel farklılık vardı ve uyum sağlamam biraz zaman aldı. Ancak Michigan'daki devlet okulları da çok iyiydi ve bu çok önemliydi. Aslında tıp fakültesini Michigan Üniversitesi'nde bitirdim ve birkaç üniversite hastanesini ziyaret ettikten sonra ihtisasımı Michigan Üniversitesi'nde yapmaya karar verdim. Mayo Kliniği. Cazibe oradaydı mekanın olağanüstü itibarıve ağabeyim Arizona'ya taşınmaya karar vermişti, ben de örneğin Minnesota yerine Phoenix'i seçmeye karar verdim,” diyor dünyanın en iyi kliniğine nasıl girdiğini anlatıyor.

Funtowicz'in kuzeni, yine bir mükemmeliyet merkezi olan İtalyan Hastanesi'nde çalışıyor. “Arjantin'in çok eskilere dayanan bir tıp ve bilimsel araştırma geleneği var. Sağlık uzmanları buluyor birçok zorluk daha önce var olmayan mesleklerini icra ederken. Bu nedenle uluslararası işbirliği çok önemli” dedi.

Prestijli bir yerde çalışmanın nasıl bir şey olduğunu anlatın. “Bölümler arasındaki yakın ilişki ve koordinasyon çok yüksek düzeyde hasta bakımına olanak tanır. Kurumda bir çeşit gurur var ve öncelikli olarak hastaya odaklanılıyor” diye açıklıyor.

Funtowicz genel dahiliye alanında çalışmaktadır ve diğer eyalet ve ülkelerden gelen hastalarla ilgilenmektedir. Mayo Kliniği karmaşık tıbbi sorunları çözmek veya genel muayeneler için.

“Her şeyi aile hayatına sığdırmak elbette zor ama klinik aynı zamanda çalışanlarının refahını da ön planda tutuyor ki bu da insanların burada uzun süre kalmasının ve hatta tüm çalışma hayatlarının bir diğer nedeni. Kişisel olarak şunu söylemeliyim Tüm yaşam deneyimim hastayla ilişki kurmama yardımcı oluyorVe. Aile ilişkilerim her bireyin durumunu ve ailenin sağlığı nasıl etkilediğini anlamama yardımcı olur. İspanyolca konuşmanın da çok faydalı olduğunu söylemeliyim. Arjantin'de büyükannem, büyükbabam, amcalarım ve kuzenlerimden ayrılmak çok zordu ama Arizona'daki hayatımdan çok memnunum. Değiştirmek istediğim hiçbir şey yok” diyor.

Beyin için meslek

Alejandro Rabinstein bir nörolog ve Nöroloji profesörüdür. Nörokritik Bakım ve Hastane Nöroloji Bölümünde çalışmaktadır. Mayo Kliniği Rochester, Minnesota'daki genel merkezde.

“Córdoba'nın başkentinde doğdum (büyük bir gururla), tıp eğitimimi tamamladım ve Amerika Birleşik Devletleri'ne taşınmadan önce Córdoba'da Dahiliye ihtisasını yaptım. Nöroloji alanında tren ve son olarak serebrovasküler hastalıklar ve nörokritik bakımda. Annem ve babam doktordu ve ben her zaman Tıp'ın olası geleceklerimden biri olduğunu düşünürdüm. Ancak nörolojiye olan tutkumun ancak diplomam sırasındaki eğitimimin sonuna kadar farkına varamadım. O zamandan beri, Beynin nasıl çalıştığına olan hayranlığım ve nörolojik patolojiler değişmeden kaldı” diye yorumluyor başlangıçları hakkında.

Rabinstein hassas bir konu üzerinde çalışıyor ve kendi alanındaki en büyük ilerlemelerin farkında. “Mesleğe başladığımdan beri uzmanlık alanımdaki en büyük ilerleme şüphesiz akut felç tedavisi olmuştur” diye belirtiyor.

Beyin damar hastalıkları ve nörokritik bakım konusunda eğitim almak üzere ABD'ye gitmeden önce Córdoba'da Dahiliye ihtisasını yaptım.

“Benim durumumda, 1996 yılında eşimle birlikte Amerika Birleşik Devletleri'ne taşındım ve Amerika Birleşik Devletleri'nde iki çocuğumuz oldu. Her ikisi de akıcı bir şekilde İspanyolca konuşuyor ve Köklerimizle gurur duyuyoruz. Nöroloji ihtisasımı Miami Üniversitesi'nde tamamladıktan sonra, nörokritik bakım alanında burslu olarak bulundum. Mayo Kliniği. Üç yıllığına Miami Üniversitesi'ne uzman olarak döndüm, ancak 2005 yılında buraya dönme fırsatı bulduğumda hiç tereddüt etmedim. O zamandan bu yana bu kurum profesyonel düzeyde muazzam bir şekilde büyümeme olanak sağladı” diyor.

“Bence tanınması Mayo Kliniği Temel olarak kaldığı için hak edildi temel ilkelerine sadıkBunlar şu aforizmada özetlenmiştir: 'Hastanın ihtiyaçları her zaman birinci önceliktir.' Tıp pratiğimiz hem uzman sayısı hem de bilgi ve uzmanlık çeşitliliği açısından oldukça kapsamlıdır. Burada bana yardım edebilecek birini bulmak her zaman mümkün en karmaşık vakalariş yerinin prestiji hakkında diyor.

Ayrıca bakınız

Arjantin sinemasının öncüsü ve parlak doktor Alejandro Posadas'ın hayatı ve çalışmaları

Arjantin sinemasının öncüsü ve parlak doktor Alejandro Posadas'ın hayatı ve çalışmaları

Ayrıca bakınız

Çocukken Favaloro ile tanıştı ve bugün Amerika Birleşik Devletleri'nde şaşırtıcı bir biyolojik kalp pili geliştirdi.

Çocukken Favaloro ile tanıştı ve bugün Amerika Birleşik Devletleri'nde şaşırtıcı bir biyolojik kalp pili geliştirdi.