Edgardo Giménez Monas'ın yeniden doğuşu

celikci

New member
Ki Hayranlık Chita Chita karakteri kutsanmış Arjantin sanatçısı Edgardo Giménez O bir çocuktu – ve daha sonra 1960'larda yaptığı çizimlerde yeniden yorumlayan – şimdi kapsamlı dijital keşif, ultra göz alıcı yaratıklarda tahakkuk ve pop eserlerinin benzersiz bir lütuf, tartışmasız özelliği ekliyor.

1960'larda Giménez. Moda ile ilk temasları. Fotoğraf: Gentileeza Giménez

Fancy Monas projenin adıdır 1.942 farklı parçayı yönetmek için sanat, arşiv ve teknolojiyi kaynaştıranBeyond Art Group (çanta) ile birlikte. Bu kreasyonların yirmi beşi canlı renklerde 22 Mayıs'a kadar MC Sanat Galerisi'nde görülebilir. Buna karşılık, zaten ünlü Monas ve sanatçı tarafından algılanan evrenin diğer hayvanları, moda markası Jasmine Chebar ile başlattığı işbirliğinin kahramanlarıdır.

Bu giyim macerasında, Diğerlerinin yanı sıra pantolon, dalgıçlar ve gömlek şekli alan deri, denim ve dokularda 60'tan fazla referans dahil edilmiştir.. Her ikisinin de – her ikisinin de tasarımcı tarafından yönetilen giyim firması gibi üretken yaratıcısının – nasıl yapılacağını ve yaratıcı cüretkarlığı bilmede mükemmellik arayışında çakıştığı bilinmektedir.

Jasmine Chebar ve Edgardo Giménez, çalışmalarından esinlenerek birlikte bir kıyafet koleksiyonu yaptılar. Fotoğraflar: Gentileeza Jasmine Chebar.
Jasmine Chebar ve Edgardo Giménez, çalışmalarından esinlenerek birlikte bir kıyafet koleksiyonu yaptılar. Fotoğraflar: Gentileeza Jasmine Chebar.

“Ben bir kapalı sanatçıyım,” diye kabul ediyor Giménez. “Bir şeyden diğerine geçiyorum ve beni en çok büyüleyen şey budur,” diye derinleştiriyor 82'de – Viva ile diyalogda – altı yıldan uzun bir süredir geçen anlık görüntüleri incelerken.

Sadece reklam grafiğinde olağanüstü bir rolü değil, aynı zamanda Di Tella Enstitüsü'nün patlayıcı tandeminde kaçınılmaz bir figürdü. Film ve mimarlık çalışmalarına ek olarak, MoMA'nın müzeleri ve New York metropolü yazarlıklarının çalışmalarına sahiptir.

Giménez 60'larda tasarımlar. Fotoğraflar: Gentileeza Giménez.
Giménez 60'larda tasarımlar. Fotoğraflar: Gentileeza Giménez.

Bu kadar çok destek denedikten sonra, dijital ile ne ilgileniyor?

-Bir birçok kez değişmekle ilgileniyordum. Ancak, yapay zekanın çalışmasından sonra bir inceleme yaptım.

1.942'yi tek tek incelediniz mi?

-Ees, çünkü ben bir mükemmeliyetçiyim, o zaman sunduğum şeyden memnun olmayı seviyorum. İlk olarak, onaylamam gerekiyor.

Hayran olan kadınlardan ilham aldın mı?

-Evet, Mae West'ten esinlenen ve çok hayran olduğum bir seksi var. Kendisiyle eğlenmek için her zaman yaşayan bir insandı.

Giyim hattı 60'dan fazla deri, kot ve doku giysisi içerir. Fotoğraflar: Gentileeza Jasmine Chebar.
Giyim hattı 60'dan fazla deri, kot ve doku giysisi içerir. Fotoğraflar: Gentileeza Jasmine Chebar.

Nostaljik olmadan, teknoloji ne verir ve ne alır?

Daha hızlı ve mükemmel gerçekleştirmeme yardımcı olur. Bunun için minnettarım. Bilgisayarlar mevcut olmadığında: her şey elimde olmalı. Bunu öğrenmek benim için iyiydi ve terfi eden her şeyin sigortalı bir başarısı olduğunu.

Jasmine Chebar ile koleksiyonu geliştirmek için gidiş -dönüş nasıldı?

-Sitenin iyi yapılması ile ilgileniyor. Yasemin bu saygıya sahip, bu yüzden hoşuma gitti. Birkaç toplantı yaptık. Önerdiği şeyler, sonra onları ekibiyle gördü. Böylece bu hikaye doğdu. Bu kadar başarılı ve hızlı olacağımı hiç düşünmemiştim.

Koleksiyonda görünen Monas onları 1960'larda yapmıştı ve şimdi kıyafetlere geri döndüler. Hayal eder miydim?

-7 yaşındayken Tarzán ve Sihirli Çeşme filmini görmek için annemle birlikte gittim. Bu kaynağı alan kadınlar her zaman genç kaldı. Bu beni etkileyici bir şekilde vurdu. Ve sevimli maymun beni çok komik yaptı. Monas meselesine başladı.

Giménez ve Jasmine Chebar tarafından Monas ile Tasarımlar. Fotoğraflar: Gentileeza Chebar.
Giménez ve Jasmine Chebar tarafından Monas ile Tasarımlar. Fotoğraflar: Gentileeza Chebar.

Sonra Pop onları geri döndürdü, Glamour onlara verdi, bazılarının büyüleyici, diğer afro saç modelleri var …

-Ees, hepsi farklı, 1.942. Sayı doğum yılı için. CUMPLA 83 Ekim ayında, Terazi'den Balıkta Yükselen.

Moda ile ilişkisini düşünerek, New York'a yaptığı gezi 1970'lerde temsil etti?

-Bu hayati bir yolculuktu, çünkü New York, bir köşede olanlara bakmayı bırakmış olsa bile, zaten haklı çıkardı. Orada olan her şey harikaydı; İnsanların, büyük mağazaların, müthiş olan müzelerin davranışı. MoMA ve Metropolitan'da çalışmamı göreceğimi hiç düşünmemiştim. Tüm bunlara baktım, ama onu kişimle ilişkilendirmedim.

Sanatçı, Chita'ya olan ilginin bir Tarzan filmini izledikten sonra yedi yaşında başladığını belirtiyor. Fotoğraflar: Gentileeza Giménez.
Sanatçı, Chita'ya olan ilginin bir Tarzan filmini izledikten sonra yedi yaşında başladığını belirtiyor. Fotoğraflar: Gentileeza Giménez.

Bu arzulu fikirden, kıyafetler hakkında ne hatırlıyorsunuz?

-Central Park'taki bir hippi partisindeydim, her şeyi geçti, bir şeyler gördüm. Bu benim içimde bir tetikleyiciydi. Bu özgürlüğü görmeyi çok sevdim.

Burada karmaşık bir dönemdeydik, diktatörlük içinde …

-E, Di Tella'nın kapısında olduğumu hatırlıyorum ve beni arka plan araştırması için alacağım. Korkunç, haksız bir şeydi ve özgürlüğümüzü eziyordu. Tam tersi vardı, bir tür cennette gibiydim, yolu da öğrendim.

Örneğin sokakta daha fazla eser sergileyen neslinin sanatçılarından biridir: örneğin posterler. Şimdi bu kıyafetlerine olacak, ne beklenti?

-Bayıldım. Ve posterlerle ilgili olarak, Kive Staiff San Martín Tiyatrosu'ndayken görüntüyü değiştirmeye gittim. Çok uyarıcıydı. Tiyatroya bile giden, posteri satın alan ve sola giden insanlar vardı. Çok genç yaşlardan itibaren: Her zaman sevmeyi sevdim.

Yeni koleksiyonun önerileri. Fotoğraflar: Gentileeza Jasmine Chebar.
Yeni koleksiyonun önerileri. Fotoğraflar: Gentileeza Jasmine Chebar.

Di Tella direktörü Jorge Romero Brest, sanat fikrinde ısrar edenlerden biriydi. Mesafelerden tasarruf etmek, şimdi mi yapıyorsun?

-Evet, Sanat tüm tarafta filtrelenebilirS. Sadece bir resim, heykel veya kurulum yapmak değil. Aynı şekilde, görülen her şeyin sanat olduğunu düşünmüyorum, örneğin bir açılışta, sırtları olan insanlar var ve sebzelerden bahsediyorlar. Gerçek sanat, sizi zarar görmeden bırakmayan sanattır. Bir yerde önemli olması gereken bir şey varsa ve insanlar hayır olarak düşünürse, bu sanat olmadığı bir semboldür.

Kıyafetlere geri dönerek, “La Oveja Boba” ve “İhale Isırığı” nda kıyafetler de sattı.

-Yes, “La Oveja Boba” Rodríguez Peña Caddesi'ndeydi, Santa Fe ve Charcas arasında, Nacha Guevara yaptığı bir tür bornoz satın aldı. Ve “ihale ısırığı” evimde, Olivos'ta, eşyalarımı satmak için arka planda inşa edilmiş bir alandı. Kendimi ifade edebileceğim tüm yerlere her zaman girmeyi sevdim.

Del di Tella New York'taki MoMA ve Metropolitan gibi müzelere. Çalışmaları ve tasarımları hala geçerli. Fotoğraflar: Gentileeza Giménez.
Del di Tella New York'taki MoMA ve Metropolitan gibi müzelere. Çalışmaları ve tasarımları hala geçerli. Fotoğraflar: Gentileeza Giménez.

Sanatçıların ticari yapıları yönetmesi o kadar yaygın değil. Bu konuda cesur muydu?

-Çok cesur olduğumu fark etmedim (gülüyor), doğal olarak yaşadım. Durdurulamaz, mutlu oldu. Yaratıcılığı ayarlamayı asla bırakmam. Şimdi atölyeye gönderilecek bir dizi eskizim var, daha sonra kontrol etmem gerekecek.

Yeni bir örnek için?

-Ees ve uzun bir adı olan yeni bir kitap düzenlemek istiyorum. Bir Olinda Bozán ve Luis Sandrini filminden aldım. Olinda'nın ifadesini sevdim: “Bana sahip olduğum parayla bana ne öğretebilirsin?” Bu şaka şimdi olan şey; İnsanlar, ekonomik gücünüz varsa, hayal gücünüz varsa ve başka bir açıdan harikaysanız size saygı duyarlar. Reklamda çalıştığımda, parası olan insanların başkalarının sahip olduğu bir dereceye kadar küstahlık olduğunu gördüm. Onlar kibirli, “bilet” koşmaya çalıştılar.

Sanatçı, Olinda Bozán'ın bir ifadesinden esinlenilen yeni bir sergi ve bir kitap yansıtıyor. Fotoğraflar: Gentileeza Giménez.
Sanatçı, Olinda Bozán'ın bir ifadesinden esinlenilen yeni bir sergi ve bir kitap yansıtıyor. Fotoğraflar: Gentileeza Giménez.

Otobiyografisindeki bu ifade, “Daha önce her zaman gelecek nesillere inanıyordum”, aşacağını fark etmenin bir yolu mu?

-Sanırım çocukluğumdan beri şımarık oldum çünkü yaptığım şeyler çok. Malba'da (2023) retrospektif yaptığımda, benimle fotoğraf çekmek için sıraya girdiler ve kataloğu imzaladılar. Onlar öforikti. Beni tanımlayan bir şey varsa Ben mutluluğa neden olan bir sanatçıyım. Küçük bir şey ve şu anda ciddi olanın çöktüğü daha fazlası.

Bugün bu bağlamda ne olacak?

-Her zaman savaş söylentileri ile güçlü bir kriz içiniz. Kendi dünyanız yoksa ve kendiniz için icat ettiğiniz o dünyada rahatsanız, biraz acı çekersiniz. Bu yüzden tutkulu olduğum şeye dönüyorum ve bu çok yumuşuyor. Bir mesleğin olduğunda sevdiğin ve işini sürünBu en önemlisi. Diğeri ikincil hale gelir.