Geçmiş için özlem yaşamak neden sağlık için tehlikeli olabilir?

celikci

New member
Bellek, insanın temel bir aracıdır, ancak yine de Bir kişi sürekli anılara hapsolur Geçmişten, duygusal acı ve psikiyatrik bozuklukların bir kaynağı haline gelebilir.

Bu fiksasyonun nedenleri çoklu ve karmaşık. Travmatik deneyimler, bazı kişilik özellikleri, düşünce stilleri veya önceki psikolojik koşullar olabilirler.

Travmatik bir gerçek (kötüye kullanım, şiddet, kazalar veya ciddi kayıplar) Ve bunu düzgün bir şekilde işleyemiyor, bu olay zihnini tekrar tekrar işgal ediyor.

Başka bir yaygın neden, özellikle başarısızlık, kayıp veya hatalar olarak kabul edilenler, geçmiş olaylarda rum -indükleyen depresyondur. Rumination üretken değil Ne de bir çözüme yol açmaz, ama sadece üzüntüyü derinleştirir ve benliğin ve dünyanın olumsuz bir vizyonunu güçlendirir.

Bazı obsesif kompulsif bozukluk türlerinde (TOC), bazı insanlar gelişir Obsesif düşünceler Uzun zaman önce söyledikleri veya yaptıkları şeylerde, kötü davranmaları veya birine zarar vermeleri durumunda.

Kişilik bozuklukları da geçmişe bağlı yaşama katkıda bulunabilir, çünkü birçok kez kişi kendisi hakkında katı bir anlatı inşa eder (“Çocuklukta reddedildim”, “bana ihanet ettiler”) Esnek bir vizyon şimdiki ve geleceğin.

Geçmişte zihinsel olarak yaşamak duygusal sağlığı, ilişki kurma yeteneğini, karar verme ve amaç duygusunu etkiler. En yaygın sonuçlardan biri Kalıcı kaygı Etkinlik artık gerçekleşmese de, beden ve zihin sanki gerçek ve şimdiki gibi tepki veriyor. Bu fiziksel semptomlar (taşikardi, uykusuzluk, kas gerginliği) ve sabit bir uyarı durumu üretir.

Bugünün tadını çıkaramama (anhedonia) kaçınılmazdır, çünkü buradan ve şimdi bağlantısı kesilirler, Kişisel ilişkiler üzerine yankılariş veya küçük günlük zevkler.

Birisi sadece geçmişleri tarafından tanımlandığında, gelişme yeteneğini kaybederler. . Kişisel anlatım O donuyor (“Ben böyleyim çünkü babam beni terk etti” ya da “Asla mutlu olmayacağım çünkü olağanüstü bir iş kaybettim”) ve şimdiki zamanla bağlantıyı önleyen mutlak gerçekler haline geliyor.

Geçmişte zihinsel olarak yaşamak duygusal sağlığı etkiler. En yaygın nedenlerden biri kalıcı kaygıdır.

Bu insanlar genellikle daha izole, geri çekilmiş veya güvensiz hale gelir ve Acı verici olayları yeniden yaşayınDünyaya kötümser bir görünüm geliştirebilirler.

Geçmişte ayrıca “burada ve şimdi” na yol açan deneyimleri,

mutlu ve üzücü anılar, İyi ve Kötü Kararlarmevcut olan ve artık olmayan insanların diğer deneyimlerinin yanı sıra.

San Agustín (354-430) gerçekte tek zamanın şimdiki zaman olduğunu iddia etti, ancak bu hediyenin “bir hediyesi var Geçmiş şeylerşimdiki şeylerin bir hediyesi ve gelecekteki şeylerin bir hediyesi ”, böylece bireyin zaman ve tarihi ile sürekli ve kaçınılmaz bir ilişki içinde kaldığına işaret ediyor.

Ama birisinin dediği gibi: “Geçmişte yaşamak şimdiki zamanda olmayı seçmek ve reddetmek Zevk alma olasılığı daha iyi bir geleceğin ”.

Psikiyatri ve psikolojiden geçmişle olan ilişkinin üstesinden gelmek ve yeniden inşa etmek mümkündür.