Gigantes'in başarısının arkasında Arjantinli çift var

celikci

New member
Kimya iş arkadaşı olarak başladı. Bunu anladılar İyi bir takımdılar ve bilgisayar görsel efektleri konusunda aynı tutkuyu paylaşıyorlardı.

Zaman onları aşık etti. Bugün Florencia Lemoine ve Gonzalo Gutiérrez her türlü arazide yarışan bir ikili. 11 yıldır birlikteler3 yaşındaki Dante'nin ebeveynleri ve aynı zamanda DevlerAlmanya'da, Fransa'da ve hatta Letonya'da başarılı olan bir animasyon filmi.

8 Ağustos'ta Arjantin'de vizyona girecek. Yapımcılığını üstlendiği ve yönetmenliğini üstlendiği filmde yurtdışındaki animasyon tanklarının hiçbirini kıskanacak hiçbir şey yok.

Vancouver'da En İyi Animasyon Film ödülünü kazandı (Uluslararası Film Ödülleri); En iyi animasyon filmi ve en iyi ses Çocuk Sinema ÖdülüHollanda'dan; uluslararası festivalde en iyi film ödülüne layık görüldü. Cinhe Pekin, Çin'den; ve Amerika Birleşik Devletleri, Portekiz ve Bulgaristan'daki festivallerde yarışıyor. Ayrıca 20 dilde dublaj yapıldı.

Gonzalo ve Florencia, San Telmo'daki stüdyolarında. Fotoğraf: Ariel Grinberg.

Florencia ve Gonzalo'nun operasyon merkezleri San Telmo'da güzel bir bina. İkinci katta oturuyorlar, üçüncü katta ise yapım şirketleri olan GF filmlerini kuruyorlar. Orada bizi kahveyle, böreklerle ve içlerini dolduran bir keyifle karşılıyorlar.

Sadece cesedin orada bırakılması uzun yıllar sürdü. Devler. Uykusuz geceler, geziler, ortak yapımcı olan Almanlarla kavgalar, meclisteki çatışmalar, para arayışları… gerçek başarı. Ve güzel olan şey, saldırıların, öngörülemeyen olayların veya çatışmaların ötesinde, çiftin her iki açıdan da bir arada ve güçlü kalmasıydı.

Kim kim

Florencia, Quilmes'li ve 20 yıldır bu işin içinde. İletişim alanında diploması var ve Quilmes Ulusal Üniversitesi'nde okudu. Gonzalo, Bajo Flores mahallesinde büyüdü ve UBA'da Görüntü ve Ses eğitimi aldı. Ancak görsel efektler konusunda kendi kendini yetiştirmiş ve 25 yıldır bu konu üzerinde çalışıyor.

Beş yıl boyunca farklı ajanslarda iş arkadaşı olarak çalıştılar. Çift olduklarında daha fazlasına hazır olduklarını fark ettiler. “Öğrendiğimiz bir yolculuktu, Başlangıçta zamanımızı büyük zincirlere ve reklam ajanslarına hizmet vererek geçirdik.”diyor Florencia.

Ona artık arkadaş olamayacağımızı söyledim. Direndi. Bana yanıldığımı söyledi. Çok kürek çektim.

FOX için ejderha ya da başka bir yapım şirketi için özel gemi yapmak anlamına geliyor. Gonzalo şunu ekliyor: “İyi bir takım oluşturduğumuzu gördük. Birlikte çalışmayı gerçekten sevdik. Çok verimliydik. Yapım şirketini bu yüzden kurduk: yapabileceğimizi göstermek için Hollywood düzeyinde ürünler üretin. Biz de sözde bir filmin fragmanını yaptık. yer altıve bizim için çok iyi geçti. Dünyanın her yerinde etkisi oldu. “Beni temsil etmem için Los Angeles'tan aradılar.”

Bu fragman hayatlarını biraz değiştirdi ve dünyaya harika bir giriş oldu. “Los Angeles'a gittik. Çok baş döndürücüydü. Ve bize en çok yardımcı olan şey anlamaktı film dünyası nasıl işliyor; bunların nasıl önceden satıldığını ve nasıl finanse edildiğini anlayın. Marvel'la, Ridley Scott'la, Amazon'la masaya oturduk. Her yarım saatte bir toplantı yapıyorduk. Başardığımız en iyi şey ise filmin senaristi Carlos Rotkin'i heyecanlandırmaktı. Nehir 2 senaryoyu yazmak için Devler”Gonzalo vurguluyor.

Eşi buna şunu ekliyor: “Biz bir Tanıtım Kısacası finansman ve ortak bulma umuduyla Cannes'a, Fransa pazarına gittik. Çünkü animasyon filmi yapmak çok pahalıdır. Oradaydı bizimkine olan ilgi, Ama o zor. 60'a yakın toplantımız oldu. Ve senarist olduğu için teşekkürler Nehir 2Alman ortakları ikna ettik. Bir bulmaca gibi uzun bir yoldu. Animasyon filminin daha sonra bir araya gelen birçok aşaması vardır.. “Buna bir çözüm bulmak uzun yıllar aldı.”

Florencia ve Gonzalo özel efektlerde çalışırken tanıştılar.  Fotoğraf: Ariel Grinberg.
Florencia ve Gonzalo özel efektlerde çalışırken tanıştılar. Fotoğraf: Ariel Grinberg.

-Film kimin fikriydi?

-Gonzalo: En iyi arkadaşım Pablo Biondi'den. Benim için arkadaşlık konusu çok önemlidir. Bireyselliğin biraz da olsa hakim olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Fikir vermekti çocuklara kardeş sevgisi mesajı, grubun, mahalle kulübünün diğeri için riske atılması. Benim için bu temeldir.

-Florencia: Filmin yel değirmenlerine karşı gelen destansı bir hikayeye sahip hikayesi ile bunu üretme şeklimiz arasında da çok güçlü bir benzetme var. Bedeni onun içine koymak ve onun için çaba harcamaktı.

-Hadi aşktan konuşalım, ilk dokunuşu kim yaptı?

-Gonzalo: Ben. Ona artık arkadaş olamayacağımızı söyledim. Direndi. Bana yanıldığımı söyledi. Çok kürek çektim (Kahkaha).

– Florencia: Sadece başka bir tanesindeydim. Her zaman yalnız seyahat ettim. Zaten iki çocuğu vardı. Ortada başka bir yapımcıyla çıkmıştım… Her şey karışmıştı (kızarıya dönüyor). Dışarıda çalışmaya gittim ve döndüğümde aynı şey oldu.

– Gonzalo: Flor Meksika'ya gittiğinde, daha gündelik bir sanal ilişki. Her akşam birlikte akşam yemeği yiyorduk. Flor döndüğünde bir araya geldik. Birlikte yaşamaya geldik. Bu 2015 yılındaydı. Ertesi yıl da yapım şirketimiz GF filmlerini kurduk.

– İşi hayatla nasıl birleştiriyorsunuz?

-Gonzalo: Birlikte harika vakit geçirdik. Eğlendik. Aramızda çok fazla suç ortaklığı var. Biz çok yoldaşız. Şafağa kadar bir şeyleri düzeltmek gerekip gerekmediğini anlıyoruz. Günde 300 atış düzeltmeyi başardım. Ve aynı şekilde aile anlarından gerçekten keyif alıyoruz.

Bebeğin ilk ayı güçlüydü. İlk defa… Ve birkaç açıdan sanki yeniden yeni bir sözleşme imzalamışız gibi hissediyorum.

-Florencia: Bana öyle geliyor ki eğer bir çift olmasaydık film olmazdı, projeler olmasaydı da çift olmazdı. Çünkü bu tür bir başarı çok fazla anlayış gerektirir. Bebek ağlıyor (birlikte sahip oldukları oğulları Dante) ve biri gidiyor, diğeri bilgisayarın başında kalıyor ya da tam tersi. Bu projeyi destekleyeli on yıl oldu, kötü şeyler ortada, bir ortak yapımcı düşüyor. Ama her zaman ikisinden biri bankaya yatırılırdı. Biri diğerinden daha güçlü. Öfkeyi dışarıya salıyoruz. Biz kavgaya meraklı değiliz.

– Ve ortada başka bir gerçek doğum daha oldu. Bebeğiniz oldu, nasıldı?

– Floransa: Dante çok aranan bir bebekti. Ekim 2020'de salgının ortasında hamile olduğumu öğrendim. Dolayısıyla durum nedeniyle iş temposunu biraz durdurabildik. Her ne kadar ses mühendisleriyle cep telefonuyla konuşarak doğum odasına girdiğimi itiraf etsem de. 'O delidir' diyecekler. Eğlenceyle ilgili iş ve yaşam arasında karışan bir şey varki bu benim için harika. Yerime biri vardı ve ilk üç ayımı Dante'yle geçirebildim. Onu iki buçuk yıl emzirdim. Belki yapım şirketine de gittim (Kahkaha).

– Peki çiftte bir şey değişti mi?

-Gonzalo: Bu bizi değiştirdi. Her zaman süper pozitif enerjiye sahip olan o farklı bir insandı. Doğum sonrası dönem başlı başına zordur.

-Florencia: İlk ay benim için çok güçlüydü. İlk kez ve her şey yeni. Ve birkaç düzeyde bunu hissediyorum yine yeni bir aşk sözleşmesi imzaladık. Bazı şeylerin ayarlanması gerekiyordu ama biz kendimizi yeniden düzenledik. Şimdi harika çalışıyor.

-Ne hayalin var Devler?

-Gonzalo: Hayırlı olsun, etkisi ve tanınırlığı olsun. Çünkü benim için en önemli şey Arjantinli yeteneği göstermek. Sanatçılar, karikatüristler, animatörler, fotoğrafçılar var, bunların hepsi dünyanın her yerinde görülen Arjantinli yetenekler. Ve eğer işler yolunda giderse bu bir yolun başlangıcı olacak; Bu bir emsal teşkil edecek ve bir sonraki olacak. Daha büyük iş ortakları ekleyin. Bir de gelecek yıl yayınlamak üzere post prodüksiyonunu tamamladığımız bir bilim kurgu projemiz var. Ve başka bir film çek.

-Florencia: Evet, sahip olduğu bilim kurgu psikolojik gerilimle bir karışım. Göreceğiniz gibi durmuyoruz ve her zamankinden daha fazla birlikteyiz.

Ayrıca bakınız

Quino'nun yarattığı saygısız Arjantinli Mafalda 60 yaşına giriyor

Quino'nun yarattığı saygısız Arjantinli Mafalda 60 yaşına giriyor

Ayrıca bakınız

Tarihin en çok okunan beş kitabından biri olan Küçük Prens nasıl doğdu?

Tarihin en çok okunan beş kitabından biri olan Küçük Prens nasıl doğdu?