Model anneden aksesuar tasarımcısına kadar Valeria Mazza'nın yeni mücadelesi

celikci

New member
Süpermodel. Gözlüklü ve kendi parfümlü iş kadını. Austral Hastanesi'nin pediatri bölümünün vaftiz annesi. Özel Olimpiyatlar Elçisi. Valeria Mazza, moda dünyasındaki tüm unvanlarını ve faaliyetlerini durdurmuyor (şimdiden en çok satan ayakkabı ve çanta serisini piyasaya sürdü) en çok beğendiğini ekliyor: anne olmak, kendisinin anlatmakla yükümlü olduğu bir şey. “Küçüklüğümden beri hep çok çocuk sahibi olmayı hayal ettim. ve genellikle çok doğru olan bir şeyi tekrarlarım Tüm mesleki başarıların ötesinde, en büyük başarım ailemdir” diyor Valeria Mazza. Aksesuar serisinin lansmanının yapıldığı Park Hyatt Duhau Kütüphanesi'nde açık mavi-beyaz Ménage à Trois pantolon takımını giydi.

2022 yılında Paraná'da 50. doğum günü kutlaması. Fotoğraf: Valeria Mazza'nın izniyle.

“Umarım çocuklarım Anneler Günü'nü özel bir tarih olarak görürler.”l, her ne kadar o günün her gün olduğuna inansam da, kulağa kullanılmış bir tabir gibi gelse de. Onların annesi olmayı her gün kutluyorum ama aynı zamanda beni tanımaları da hoşuma gidiyor ve umarım mümkün olduğu kadar uzun süre anne olmama izin verirler, bu kadar erken ayrılmazlar” diyor mizah ve melankoliyle.

“O günü nasıl kutlarım? Tabii ki Rosario'da yaşayan annemle birlikte olmaya çalışacağım ama umalım ki Ale'nin annesi (kocası Gravier) gelsin. Kutlamayı gerçekten çok seviyoruz ve umarım çocuklarım da bu notu okur ve bana güzel bir hediye verirler,” diye ekliyor bu mesajı Balthazar, Tiziano, Benicio ve Taína Gravier'e ithaf ederken gülerek.

“Sadece Ale'le olan çocuklarımıza değil, annemle olan harika ilişkimize de teşekkür etmeliyim. Üçümüz her zaman çok yakındık; kız kardeşim Carolina ile birlikte her şey hakkında sohbet ediyoruz.. Ve kızımla, eşimle birlikte öğreniyorum. Taína bir boğa güreşçisi ve çok sayıda kişiliğe sahip. Ben bir Kova burcuyum ve derin bir nefes alıp dördümüzle ilgili pek çok şeyin geçip gitmesine izin veriyorum. Anne olmak için sabırlı olmalısınız” diyor uluslararası dergilere 500'den fazla kapak yapan ve diğer büyük modacıların yanı sıra Versace, Armani ve Valentino'nun sevgilisi olan kadın.

Model, kızı Taína ile birlikte Starlite 2024 galasında. Fotoğraf: Valeria Mazza'nın izniyle.
Model, kızı Taína ile birlikte Starlite 2024 galasında. Fotoğraf: Valeria Mazza'nın izniyle.

“Çocuklar çocukken hep şunu duyduğumu hatırlıyorum: 'Ergenliğin ne olduğunu göreceksin' ve gerçek şu ki bunu anlıyorum. Çocuklarımla büyük çatışmalar yaşamadım. Bence anahtar, sır (eğer varsa, çünkü her ilişki farklıdır) hareket etmeyi öğrenmek, alan vermek, çoğu zaman onlardan hoşlanmasanız bile karar vermelerine izin vermektir” diye bitiriyor.

Ancak artık tüm tarzını kendi adını taşıyan ayakkabı ve çantalara döktü. (Ülkemizde köklü bir geçmişe sahip Gravagna Grup şirketi tarafından üretilmiştir), Valeria Mazza'nın bu aksesuarlarla olan tutkulu ilişkisi yeni değil. “Ayakkabı ve çantalardan her zaman hoşlanmışımdır. Ne kadar biriktirdiğimi bilmiyorum ve 40 yaşındayım, bu pek yaygın değil, bu yüzden çok biriktirme eğilimindeyim çünkü bunları vermek ya da devretmek kolay değil. Taína zaten 39 numara giyiyor olsa da yakın zamanda koleksiyonumun azalacağını düşünüyorum (gülüyor). Alejandro'yla bu kadar çok tartıştığımız tek konu ayakkabı ve çanta meselesiydi sanırım. “Neden her zaman birkaç kez daha gelmesi gerektiğini söylediğimi anlamıyor.”

Valeria Mazza bir ayakkabı ve çanta koleksiyonu sundu. Fotoğraf: Valeria Mazza'nın izniyle.
Valeria Mazza bir ayakkabı ve çanta koleksiyonu sundu. Fotoğraf: Valeria Mazza'nın izniyle.

Valeria Mazza Ayakkabı ve Çanta serisinde farklı renklerde 30 model bulunmaktadır. “Toplamda 100'e yakın ürün var, burada sadece trendi değil aynı zamanda kaliteyi, konforu (zaten benim için çok önemli olan bir şey) ve iyi fiyatı da yansıtan farklı modeller var ki bu bugün için önemsiz bir konu değil” diyor Mazza. “Markamı her alanda en iyilerle ilişkilendirmeyi seviyoruz. On beş yıldan fazla bir süre önce gözlükleri ve ardından parfümü bu şekilde yaptık. “Şimdi ayakkabı ve çanta zamanı.”

Sezonun renklerinde, ince burunlu zarif yüksek stilettolardan alçak sandaletlere kadar her şey var; bunlara parlak taşlı, önemli tokalı ve çivili modeller ekleniyor. “Birçok kişinin 2025 yaz koleksiyonumu zaten satın aldığını bilmek beni çok mutlu etti. Süper model, “Yaptıklarımın insanlara ulaşmasını, iyi bir dağılımın olmasını, böylece birçok kadının ayakkabılarımı giyebilmesini seviyorum, tıpkı benim onları gözlüğümle veya parfümümle görmeyi sevdiğim gibi” diye itiraf ediyor.

Duhau Sarayı'ndaki sunumdaki model. Fotoğraf: Valeria Mazza'nın izniyle.
Duhau Sarayı'ndaki sunumdaki model. Fotoğraf: Valeria Mazza'nın izniyle.

İlk koleksiyon rekor sürede bir araya getirildi. “Fabrikaya gittim ve masanın üzerine her türlü dokuyu, çiviyi ve toka veya suni elmas şeritler gibi detayları koyduk. Her modeli seçerken tüm trendleri göz önünde bulundurdum. Hatta arada birkaç gezim olduğu için zoom'da nasıl göründüklerini bile görüyorduk. Bugün teknoloji çok yardımcı oluyor. En komik tarafı da benim bedenimde numuneler yapmış olmaları (genellikle 35 veya 36 numara yapıyorlar), bu yüzden Avrupa yazındayken kadınlar ayakkabılarıma iltifat ediyorlardı. Koleksiyondan emin olmak için ihtiyacım olan şey buydu” diye anımsıyor iş kadını.

Hattın toplamda 100'e yakın ürünü bulunuyor. Fotoğraf: Valeria Mazza'nın izniyle.
Hattın toplamda 100'e yakın ürünü bulunuyor. Fotoğraf: Valeria Mazza'nın izniyle.

Valeria Mazza, modellerinin nihai fiyatına özellikle dikkat etti. “Modanın ayrıcalıklı bir şey olduğu yönündeki önyargıyı bırakması hoşuma gidiyor; her zaman kuşaklar arası geniş bir kitleyi düşünüyorum. Örneğin bu ayakkabılar annem ve kızım tarafından giyiliyor ve ben de bu fikri koleksiyona kattım” diyor Valeria. “Annem rahat ayakkabılar, Taína ise havalı ayakkabılar istiyordu. Bu yüzden ikisini de memnun etmeye çalıştım ve bunun tüm Arjantinli kadınlara aktarılmasını umuyorum.”

Valeria Mazza kadınlar için bir rol model gibi mi hissediyor? “Hep kadınlar için çalıştım, hiçbir zaman 'uzak model' gibi hissetmedim. Empati yapıyorum, biz de birlikte büyüdük. 35 yıl önce çalışmaya başladığımdan beri çok açık sözlüyüm. Yıllar içinde biz kadınların başına gelenlerden bahsediyorum ve bu sizi her zaman bir müttefik haline getiriyor.”