Neden katılmak bir bozukluk

celikci

New member
Soru: Ben çocukken on yıla kadar uyurgezerdim; Yine iki tane vardı. Ve son zamanlarda gözlerim kapalıyken yataktan kalktım, banyoya girdim ve bir labirent gibi olduğumu hissettim, korktum. Sonra yatağa döndüm. (CABA'dan Miguel Ángel Giovannone)

Speavering bir uyku bozukluğudur İnsanlığa büyüledi ve şaşkına döndü Eski zamanlardan beri. Sanat ve Edebiyat dünyasında, Lady Macbeth (Shakespeare'in tiyatro çalışmasında) veya filmin Cesare sesinden genellikle bahsedilir. Dr. Caligari'nin kabinesi Popüler kültürde uyurgezerlik gizemini sürdürdü.

Speaizbery, derin uyku özelliklerini aynı anda uyanıkken ortaya çıkan eylemlerle birleştiren bir bozukluktur. Yani, Birey otomatik motor aktiviteleri gerçekleştirir Derin bir uyku durumunda kalırken.

Beyinde ne olur? Basit bir şekilde açıklamak için: Beynin bazı kısımları “açık” dır.

Özellikle dört bölgeyi bilmek uygundur:

1) Motor korteks (hareketleri kontrol etmekten sorumlu) aktiftir, bu da izin verir Kişi uyurken yürür, konuşur veya bir şeyler yapar.

2) Prefrontal korteks (yargılama, planlama ve karar vermesinden sorumlu) “kapalı” Uyurgezer ne yaptığının farkında değil Ve rasyonel kararlar vermez.

Kahramanlardan birinin uykusuzluk yaşadığı “Dr. Caligari Dolabı” filmi. / Clarín Arşivi

3) Limbik sistem (duygular ve içgüdüsel reaksiyonlarla ilgili) kısmen aktif olabilir. Duygular gibi Korku, kaygı veya saldırganlık tezahür edebilir onlar üzerinde kontrol sahibi olan kişi olmadan;

4) Görsel korteks aktif değil, ancak Uykusuzların gözleri genellikle açıktırbeynin vizyonu işleyen kısmı “kapalıdır”. Bu nedenle, bilinen bir alandan geçebilirler, ancak tüm çevreyi algılamazlar.

Her şey yavaş dalgaların uyku uyku aşamasında olur ve Uykunun en derin aşamasına denk gelirkişinin uyandığında ne olduğu hakkında bir anısı olmamasının nedenlerinden biri.

Çocuklarda daha sık

SPEAUNC Çocuklarda daha sık görülür (Bir noktada 5 üzerinden 1'i etkileyebilir) ve daha nadir olmasına rağmen yetişkinlikte görünür veya devam eder.

Uyurgezerlemenin nedenleri açıkça tanımlanmamıştır. / Clarín Arşivi
Uyurgezerlemenin nedenleri açıkça tanımlanmamıştır. / Clarín Arşivi

Çocuklarda, merkezi sinir sisteminin tam olarak gelişmediğini, bu da o yaştaki en büyük prevalansı açıklayabileceğini unutmayın. Büyüdükçe ve normal olgunlaşma ile, bu sorun kendiliğinden çözülme eğilimindedir.

Uyurgezerlemenin nedenleri ile ilgili olarak, Açıkça tanımlanmamışlar.

Bu nedenle, daha fazla sıklıkta ifade edildiği ikizlerde yapılan bazı araştırmalar için genetik faktörlerden bahsedilir, zayıf bir uyku kalitesidoğranmış rüyaobstrüktif apne, alkol veya eğlence adı verilen ilaç tüketimi ve hatta normal uyku düzenini etkileyebilecek sakinleştiricilerin veya antidepresanların kullanımı gibi durumlara.

Rağmen Speaizizm bölümleri genellikle kısa Ve benign bazen bir bölüm sırasında açarken, düşerken, düşerken veya hatta evden ayrılmak gibi ilişkili riskler vardır. Daha ciddi durumlarda, insanlar uyurgezerlik durumundayken araçları sürmeye veya tehlikeli nesneleri manipüle etmeye geldiler. Onları uyandırmaya çalışırsanız şiddetli tepkiler sunulabilir.

Daha az düzensizlik olarak vurgulanmalı ve Uygun olan şey bir nörologa danışmaktır.

Çok bak

Neden affetmeyi bilmek kendisi için sağlıklı bir tutumdur

Neden affetmeyi bilmek kendisi için sağlıklı bir tutumdur

Çok bak

Hasta hasarına neden olabilecek tıbbi veya tanı hataları

Hasta hasarına neden olabilecek tıbbi veya tanı hataları

Çok bak

İklim Değişikliği: Ruh sağlığı da etkileyebilir mi?

İklim Değişikliği: Ruh sağlığı da etkileyebilir mi?