Orta sınıf için 90'lar nasıldı? Mariasch radyografisi

celikci

New member
İle konuşmada ortaya çıkan ilk fikir yazarMariasch Mariasch Öğretmeni ve Editörü (Buenos Aires, 1963) Bir İngilizce: “Savaş Flashbanks”. Kitabın son yeniden yayınlanmasından bahsediyoruz Biz Birleşikiz (Emecé), birkaç olası okumayı sağlayan hikayelerden biri: epizodik ve parçalanmış bir roman veya aynı karakterleri ele alan ve bir tür kolaj oluşturan bir dizi hikaye. Şimdi, iki durumda, metin üç sorunla karşılaşıyor: Arjantin Menemist'te büyümek (Her Başkan zamanı kaçınılmaz bir şekilde işaretler), Ayrıcalıklı bir sınıf ailesinde büyümek (Kitap bir Karl Marx randevusu ile açılır) ve Bir kız kardeşle büyümek Yirminci yüzyılın son on yılında, o zaman kastedilen tüm kıyamet ile (yıkım ve kendini ima bu hikayenin çekici bileşenlerinden ikisidir).

Mariasch konuşmaya devam ediyor: “Ben bir kızken, geçmişin travmaları söylendi ve şimdi savaş falchbacks söylendi. 90'larda sahip olduğumuz savaş geri dönüşleri. Bu duyumlar, orta sınıfı ezmek için bir tür girişimin olduğu ve zengin ve fakir arasındaki farkların daha fazla gerildiği ve ortada hiçbir şey kalmadığı ortaya çıkıyor.

Biz Birleşikiz Melankolik bir kitap değil Ayrıca, bazı nostalji ile eski bir fotoğraf albümünün nasıl görüldüğünü okumakla da ilgili değildir (dahası: “Nostalji ile ilgisi yok” diyor, bir anda diyor), ancak anlatılar her zaman keskin Mariasch nesiriyle belirli bir yaşam türü gösteriyor.

Alışveriş, Dichroic, Musicite

Bazı alt çizgiler: “Eğlence parkları kapalı olduğunda Rus dağlarının iskeletleri nerede?”, “Bugün ülkeyi işleyenler Primaras'tan meslektaşlarımdı”, “Bir ineğin dili olarak siyah, kuru ve kaba”, alışverişte farklı olsa da, ” Ilık su küveti ”, diğerlerinin yanı sıra.

Her şeyden önce keşfetmekle ilgilenen, o yüksek orta sınıf resimli çelişkilerdirelbette o kadar yüksek olmadı ya da oligarşi değildi. 70'li yıllarda militan olan ve yoldaşları da militan veya militanlığa yakın bir devlet olan ve daha sonra 90'lı yıllarda devletlerin sakin bir şekilde ABD'ye gidip dolar cinsinden bir hesap açabileceği ailelerdi. Ya da Marx kitapları ve Çinliler olan, ama aynı zamanda sıska ve bronz olmak isteyen bir anne. Bu insanlarda bana çok açık olan ve komik ve acınası olan bu çelişkiler.

Mariasch Marias. Fotoğraf: Ariel Grinberg.

Mariasch'ın literatürü siyaset ve okumalardan derinden geçiyor. Bu nedenle, şiir kitabınızın da son zamanlarda bıraktığı dikkati çekmez. Karşılıklı his (Neblipratada) ve okunan ilk ayetler şöyle diyor: “Şimdilik/Demokrasiyi Sevin/Bir kadın iseniz ve makineyi istiyorsanız/idare ediyorsanız, kareye/bir trene helikopter alın.”

90'lar United, Rúa helikopterine uçuştan bahsederek 2001'in salgını ile devam ediyor mu? Mümkün. Şimdilik, bu şiirler hakkında diyor: “Karşılıklı his Birçoğu bu güzel ismi taşıyan karşılıklı olarak yapılan feminist meclislerin sıcağında yazılmış bir kitap. Mart ayında, başkalarının sözleri arasında yazılı şiirlerdir.şiir her zaman yazıldığını düşündüğüm gibi, genel olarak edebiyat. Kitabı bir proje olarak değil, suya dönüşen bir bulut olan düşene kadar yoğunlaşan bir ortam olarak düşünmüyorum. Sonra başka bir şey geliyor. Başka bir atmosfer, başka bir semantik iklim. Başka bir ilgi alanı, endişeler. Görünüşü, düşünceyi, yazmaya dikkat eden başka bir alan. Sadece dünyada değil, aynı zamanda dilde.

Kitapçılar tablosunda iki kitap, Biz Birleşikiz Ve Karşılıklı hisMRIASCH Donanması kadar önemli bir sesi ortaya çıkarmanın yolu olarak diyaloglar. Röportaj ZurnaYazar, ülkede bir zamanda literatürü anlama yolunu, yıllarca süren militanlık, bağlılık ve yazma sonrasında beklediği yönün tersi gibi görünen bir zamanda anlatıyor.

– Birleşik olduğumuz her zaman mizahtan acıya çok az kelimeyle giden bir tonda ele alınır, ancak asla komisyona girmez.

– Onunla bir tondur, sınıfını ve çelişkilerini soymak veya soymak istiyorum. Aynı zamanda Vivi Tellas ile yaptığım bir biyodrama atölyesinden doğan bir kitap. Alıştırmalardan biri bir fotoğraftan otobiyografik bir hikaye yazmaktı. Amerika Birleşik Devletleri'ne bir gezi yazdım. Kitapta yazdıklarımın bir mikrop, konunun kalbi. O sırada annemin intiharının meydana geldiğini yazdığımda. Ve bununla ilgili yazma ile ayarlamayı başardığımı hissettim. Şimdiye kadar yazımla başlayabilirim, yaklaşamadım. Ve bu metin beni çok mutlu etti, sanki bir doktora yapmışım gibi, bu konuda bir şeyler yazmayı başardım. Ve stil onu gördüğümde başıma gelenlere götürmeye çalıştı İkiz Tepeler90'lı yıllardan bir dizi David Lynch. Buna ek olarak, daha şeffaf bir şekilde yazmaya çalışıyordum, daha fazla pop.

– 90'lar kendi başlarına çok çelişkili bir on yıldı ama yine de metinde görülen bu sosyal sınıflar haçlarını görebiliyordunuz.

– Her zaman daha özel veya daha özel sektörler vardı, ancak isterseniz, ama orada konuştuğum bu sosyal katman Biz Birleşikiz Örneğin, devlet okulunda tüm sektörlerle haç olma olasılığı vardı. Fakat bunun ötesinde metin, sözde gerçekliğin gerçeğini avlamak istemiyor. Ve bu iki kelime, gerçek ve gerçeklik, benim için çok can sıkıcı, rahatsız edici, şüpheli.

– Kitap genellikle yıkıcı bir geleceği öngörür.

– Evet, geleceğin çok korkunç olacağı bir tür kehanet var. Ama daha sonra olduğu kadar korkunç olacağını bilmiyordum.

– ile ilgisi var mı Kişisel efektlerönceki romanınız?

– Bir şekilde bir ön plana bağlanıyoruz Kişisel efektler. Tabii ki, böyle düşünülmedi. Sadece böyle oldu. Bu kitap, üç kadının, bir anne ve iki kızın bu dünyanın tüm bu rahatsızlığını nasıl yaratıldığını anlatıyor. Onlar, erkeksiz veya yarı hayaletleri olmayan veya duygusal bebeklerden daha fazla cinsel gibi dolaşan ortalama bir kadın dünyasında yaşayan kadınlardır. Ve duygusal konuda kontrol eksikliği var, çünkü bu romanda burada sınırlama ve sınır eksikliği var. Sonra tüm bunlar gerçekleşir ve doğrulanır Kişisel etkiler. Ayrıca, siyasi ve ekonomik bakış açısından, bugün Milei ile yaşadığımız şeyde. Evet, her şeyin korkunç olacağı konusunda uyardım ama hayal ettiğimden daha kötüydü.

– Bu yeniden yayın sizi ne zaman buluyor?

Biz Birleşikiz Bugün yazamadığım bir kitap çünkü tekrar yaşadım, yıllar geçti. Ama bu kitaba bakıyorum. Bir anlamda güzel görünüyor, bazı şeylerde başarılı. Zaten bunu harici bir nesne, bir uydu olarak görüyorum.

–Iibro Bir kitap, ailenin etrafında birçok açıdan bir tür takımyıldızı bir araya getiriyordunuz.

– Kapitalizmin temeli olarak alımların inşasıyla çok ilgileniyorum. Aslında, denilen bir şiir kitabım var Kurumların zig zagBaşlığı seviyorum çünkü bu anlamda çok şey düşünüyorum ve yansıtıyorum. Aslında, sosyal anlamda intihar okudum Kişisel efektler Sadece katarsis'ten bir kitabın, benliğin edebiyatı olmadığı, konuyla ilgili otobiyografik bir denemedir. Ama tüm kitaplarıma gitmek, iş açısından düşünmüyorum. İyi olduğunu düşünüyorum ve bitkin başlıkları dolaşım yapmak beni mutlu ediyor ve şimdi oradalar.

– Bu siyasi anda kültürde neler olduğunu nasıl görüyorsunuz?

– Bence öfke döngüsünden çıkmalı ve ciddi ve kararlı bir şekilde organize etmelisin. Ve buna ek olarak, bana öyle geliyor ki, gündemleri tarafından yakalanmamalıyız. Ve aynı zamanda bir süredir literatür, okumak ve yazmak ve yayınlamak tamamen boş bir eylemdir ve diğer tarafta olmayı tercih ettiğimden daha fazla ilgimi çekti. Her neyse, dünyada olan her şeyle, sadece kendimi kilitlemek ve on dokuzuncu yüzyılın bir romanına girmek istiyorum, ama bu imkansız ve hala yazıyor.

–Gününde, sizi bir şiire yönlendiren şeyi nerede buluyorsunuz?

–Bu genellikle beklenmedik yerlerde. Bazen bunu en belirgin buluyorum, örneğin başka bir şiirde.

Mariasch Basic Mariasch

• 1973'te Buenos Aires'te doğdu.
  • Yayınlanmış Şiir Kitapları Gelen Çekiyor (1997), Xxx (2001) ve Tigre ve León (2005), kurulan ve yönetilen editoryal Sieta etiketinde. Bu ve diğer kitaplar başlık altında toplandı Barış veya Sevgi (2014).
  • Takip ettiler Tanıştığıma memnun oldum (2016) ve Karşılıklı his (2018), Küçük Şirket (2022).
  • Makaleleri farklı ciltlerde yayınlandı. Romanları Evlilik Ve Kişisel etkiler.
  • Buenos Aires Üniversitesi'nden mektupları ve Yazma Sanatları Kariyeri (Ulusal Sanat Üniversitesi) profesörü var.
Biz BirleşikizMariasch (Emecé) tarafından.