“Oyuncu olduğumu anladım çünkü görülmem gerekiyordu”

celikci

New member
Flor Otero iki oyunun tam provasını yapıyor. Bir taraftan, İnsanlar, yerler ve eşyalar, Duncan MacMillan'ın yönettiği ve Julio Panno'nun yönettiği Teatro Sarmiento'da; ve diğer yanda müzikal Küçük Prens. Oyuncu ve şarkıcı mutluydu ve VIVA ile işiniz, anneliğiniz ve aşkınız hakkında sohbet etmek için zaman ayırdı.

– María Florencia dışında adın Arcángela, bir anlamı var mı?

-Evet, ismin arkasında bir hikaye ve belli bir gizem var. Bunu bana özel bir nedenden dolayı verdiler. Ben dokuz numaralı kız kardeşim ve en son doğanım. Sekizinci kardeşim, ben doğmadan hemen önce vefat etti. Adı Başmelek Mikail'di ve ona Mikail diyorlardı. Ve ben doğduğumda onun onuruna bana Arcángela adını verdiler. Güçlü.

– Tüm hızıyla devam ediyorsunuz: iki oyunun prömiyerini yapacaksınız. Bekledin mi?

-Çok zor görünen bir yıldı ve bundan çok korkuyordum. Şans eseri bu iki proje ortaya çıktı ki çok hoşuma gidiyor ve çok mutluyum. Biri İnsanlar, yerler ve şeyler, prömiyerini 29'unda yapacağımız, Club Media ile El San Martin'in yapımcılığını üstlendiği diğeri ise Küçük PrensOpera'da, kızken yaptığım bir çalışma.

– 34 yaşındasın, otuz yaşına geldiğinde ara mı oldu?

-28 yaşımdan beri değişimi hissediyorum. Ama “Ah, kaç yaşındayım!” gibi değil. Daha varoluşsal, daha derin bir soru değilse de. Daha felsefi sorular ortaya çıktı: “Ben ne için varım?”

Ergenlik çağında bazı bulimia bozukluklarım vardı. Karmaşık bir çağ, hatta daha da fazlası, çalışmak. bu ortamda.

Flor Otero Aktris ve şarkıcı

– Yeme sorunu yaşadığınız doğru mu?

-Evet, Ergenlik çağında bazı bulimia bozukluklarım vardı.. Bu ortamda çalışmak karmaşık bir çağ ve dahası. Bugün insanların başkalarının bedenleri hakkında fikir verirken daha dikkatli olduklarını düşünmek istiyorum ama o zamanlar bir kostüm tasarımcısı bana şöyle demişti: “Eh, daha büyük bir beden giymelisin.”' Ben de şöyle düşündüm: “Bana tam oturacak bir beden ver.” Boyutu değiştirsem sorun olmaz. Seçmelerde sana kilonu sorduklarını hatırlıyorum. 14 yaşında! Bugün ağlarda karşılaştırmalar yapılıyor ama o zamanlar Britney Spears ya da Cristina Aguilera'nın beline sahip değilseniz tam bir kareydiniz. Vücudumu göstermek istemedim. Bu güne kadar başıma geldi. Orada, kumsalda örgüler içinde dinleniyorsunuz ve perdenin ortasında size yakınlaşan bir tanesi beliriyor. Gereklidir? Veya bana şunu söyleyen arkadaşlarım ve hatta meslektaşlarım: “Hey, şimdi Botoks yaptırmalısın...” Öyle mi? Çünkü yapmalı mıyım?

– 16 yıldır German Tripel'le birliktesiniz. Ona aşık olmana ne sebep oldu?

-Birçok şey. Müzikal yaparken tanıştık KİRA. Birbirinde dünyadan bakışların, tenin, hayranlığın tesadüflerini bulmaktı. Zekasını seviyorum, çok komik ve üstelik çok da iyi.

– İnsanlar, Yerler ve Şeyler'de bir bağımlıyı canlandırıyorsunuz. Karakteri nasıl hazırlıyorsunuz?

-Bir bağımlıyı oynamak çok fazla. Eser Duncan Macmillan'a aittir. Bu, oynayan bir aktris hakkında Martı, Çehov tarafından ve sahnenin ortasında uyuşturucu kullanımından dolayı yere yığılıyor. Bu andan itibaren rehabilitasyona girer. Ve böylece onun bağımlılığı, sağlık sistemi, dünyayı, dini ve siyaseti nasıl gördüğüne dair bir güç oyunu başlıyor.. Bu çok yıkıcı bir çalışma ve çok sayıda fiziksel tiyatro var, yönetmen Julio Panno'nun önerdiği gibi. Nefis bir dramaturjisi var, oyuncu kadrosu da çok güzel. Mesela diğerlerinin yanı sıra çok hayran olduğum Beatriz Spelzini ile çalışıyorum.

-Kardeşinizin ölümünden sonra doğmanız sizi nasıl etkiledi?

Uzun bir süre benim için durum çok kötüydü: Sanki birinin yerini alıyormuşum, bana ait değilmiş gibi hissettim.. Aslında bir keresinde annemin şöyle dediğini duymuştum: “Yeniden hamile kaldığımda, Tanrı'nın bana Michael'ı getireceğini sanıyordum ama o Flor'du.” Bu çok güçlüydü. Açıkçası bunu beni üzmek için söylemedi. Ama o mucizeyi biraz bekliyordu. Zordu çünkü Michael'ın beşiğinde uyudum ve onun oyuncaklarıyla oynadım. Çok fazla terapi ve hayatta kalma süreci vardı.

Flor Otero, People, Places and Things adlı eserde bağımlı bir sanatçıyı canlandırıyor. 29'u Çarşamba günü Sarmiento tiyatrosunda açılıyor.

– Sizi tanımlayan kelime veya ifade

– Başka aktivite var mı?

-Ayrıca rehberli meditasyon ve astrolojiyle de çalışan bir armonizer ile uyum yapıyorum. Bunu çok beğendim.

– Sen 9 yaşındaki Nina'nın annesisin. Bu rolde sizin için en zor olan şey nedir?

-Suçluluk duygusuyla ilgilen sanırım. İşimden keyif almanın suçluluğu. Çok saçma değil mi? İş yerinde bu kadar iyi vakit geçirerek, hoşuma giden bir şey için ondan zaman ayırdığımı hissediyorum. Bu yüzden kendimi analiz ediyorum (Kahkaha). Germán da aynısını yapacak rock okulu Nina'nın iyileşmesi için kendimizi organize ediyoruz. Her tiyatroda temalı bir giyinme odası oluşturduk. Ayrıca sevgi dolu kayınpederim ve onun bakıcısı Edu da var. Aralarında çok güzel bir bağ var.

KİRASevdiğim ve hayatımı değiştiren bir müzikal.

Anne olmanın benim için en zor tarafı işimden keyif almanın suçluluğuyla baş etmek. Çok saçma değil mi?

Flor OteroAktris ve şarkıcı

– Neden sanatçı olmaya karar verdiniz?

-Şan dersleri almaya ilk başlayan kişi kız kardeşim Marisol'du. Babam buna karşıydı, onun için kilisede şarkı söylemek zorundaydın ve değilsen fahişeydin. Daha sonra kız kardeşim kaçar ve annemin suç ortaklığıyla gizlice şarkı söylemeye çalışırdı. Ta ki bir gün şovu olana kadar babamı davet etti ve yeteneğini görünce ve bundan gerçekten hoşlandığını görünce vazgeçti. Marisol bize kapıyı açtı ve hepimiz dışarı çıktık. Kardeşim Santiago piyano çalmaya başladı; Nicolás, gitar; Micaela, saksafon. Müzikle dolu bir evdi. Bir zamanlar sanatın bana yaşattığı her şeyden dolayı sanatçı olduğumu sanıyordum ama daha sonra aslında dikkat çekmek istediğimi anladım. Bakın kaç tane kardeşim var! “Bana bakın, biri beni alkışlıyor” gibiydi. Sahnede biraz daha yukarıda olurdum ve beni görürlerdi. Tohum buydu.

– Gösteri sanatları yönetmeni olun. Ama çoğu kişinin yaptığı gibi yönetmenliğe başlamak istemiyorum. Bu beni çileden çıkarıyor! Lisans eğitimi almak istiyorum ve bu nedenle diğer şeylerin yanı sıra liseyi bitirmeye karar verdim. Büyüdüğümde, 26 yaşında, anne olduktan sonra bunu yaptım. Ayrıca seslendirme sanatçısı olarak kariyerime devam ettim.

– Çocukluk alışkanlığınız var mı?

-Ben biraz oyunbazım. Saçmalık yapmak için. aşkım disneyben o zamandan beri çok iyiyim Küçük olanlarOrada hayat daha mutlu olduğu için hepimiz yetim kalmak istiyorduk. Ve sesim çocuksu. Kızımla oynarken bunu fark ediyorum. Kendimi kolaylıkla onun seviyesine koyabilirim.

Florencia Otero, Germán Tripel ve kızları Nina ile birlikte.  Fotoğraf: Movilpress.
Florencia Otero, Germán Tripel ve kızları Nina ile birlikte. Fotoğraf: Movilpress.

– Bekleyen bir hesap mı?

Kardeşlerimin yanında bir yerim var, bir nevi kültür merkezi. Biz serideki Pearson'lara benzeriz Bu biziz (gülüyor). Fikir, kaynakları olmayan insanların kendilerini ifade edebilecekleri bir alandır. Çok güzel olurdu. Bu bir hareket. Zaten Noel'i geçirmeyi kabul etmek bir güçlük, bir bar açtığınızı hayal edin!