Ülkesinde Barbie'yi yenen İtalyan sinemacı kimdir?

celikci

New member
“Film, bahçelerinde birçok kadının kocaları tarafından istismar edildiğine tanık olan ve kendilerinin sahibi olduklarına inanan büyükannelerimin bana anlattığı hikayelere bir övgüdür.” Bunu defalarca tekrarlıyor, Paola CortellesiYetenekli İtalyan oyuncu, şarkıcı, senarist ve yepyeni yönetmen, gişe rekorları kıran ve iddialı filmi sorulduğunda Her zaman bir yarın olacak (2023)İlk filmi Arjantin'de de gösterime girdi. İtalya'da bunu aştı Barbie Ve Oppenheimer İtalyan bir yönetmenin elde ettiği en büyük başarıdır bu. 2023'te altı milyondan fazla İtalyan izledi.

Paola Cortellesi, Kasım 1973'te Roma'da doğdu ve yönetmen Riccardo Milani ile evli. Laura adında 9 yaşında bir kızları var. Paola Gösteri dünyasına 13 yaşında başladıRAI için Cacao Meravigliao şarkısını seslendiriyor.

Çocukluğundan beri oyuncu olmak istediğini biliyordu. Aile, kendileri için yeni bir dünya olduğu için bunu kabul etmedi, ancak mesleğinde ona sevgi ve sağduyuyla eşlik ettiler. Zaten 19 yaşında oyunculuk eğitimi almaya başladı.

2000 yılında bir çizgi roman oyuncusu olarak ünlü kişilerin parodisini yapma becerilerini ortaya çıkardı. 2004 yılında ikonik grubun bir parçasıydı. San Remo Festivali. Şarkıcı rolüyle Mina'dan övgü aldı ve Mina şunları söyledi: “La Cortellesi İtalya'daki en iyi seslerden birine sahip.”

Verimli bir kariyere sahip oldu sinema, tiyatro ve televizyon, farklı rollerle. Bunu tanımlayabilecek kelimelerden biri şudur: birçok yönü olan “çokyüzlü”.

Paola'nın güçlü bir dostluğu var Laura pausini. 2016 yılında RAI şovu Laura & Paola'da birlikte çalıştılar. Çok birleşmişler. Paola Cortellesi şöyle diyor: “Tamamen farklı iki karakterimiz, farklı geleneklerimiz ve yaşam tarzlarımız var, ancak aramızda beklenmedik ve çok sağlam bir simya oluştu.”

Yepyeni yönetmen birkaç yıl boyunca oyunculuk eğitimi aldı. Beatriz Nelida BraccoArjantinli aktör öğretmeni, İtalya'da referans olarak kabul edildi. Beatrice Bracco – İtalyanların ona verdiği adla – 1976'da Avrupa'ya sürgüne gitti ve aldığı burs sayesinde 2012'deki son günlerine kadar İtalya onun benimsediği ülke oldu. İnsan ruhunun ve oyuncuların çalışmalarının derin bir uzmanı. Beatrice Bracco Oyunculuk Eğitimini miras olarak bıraktı.

Cinsiyetçi şiddet de psikolojiktir ve fiziksel şiddet kadar sağlıksızdır.

Paola CortellesiOyuncu, yönetmen

Cortellesi filminden bir sahnede. Her zaman yıldızların olduğu bir yarın olacak.

Her zaman feminist

Paola sadece filmlerde feminist değil: Kadınların güçlendirilmesini de güçlü bir şekilde savunuyor. O da örgüte ait Nessuna Centomilamağdurlarıyla işbirliği yapan cinsiyet şiddetiYakın zamanda İtalya'nın dört bir yanından binlerce insanı Verona Arena'da bir konserde bir araya getirerek fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalan kadınlara bağış toplamayı başardı.

Her zaman bir yarın olacak dır-dir Ataerkillik, aile içi şiddet ve sivil haklardan bahseden bir film. 40'lı yıllarda savaş sonrası Roma'da geçiyordu.

Bu siyah beyaz çekildi: Bir yandan yönetmen böyle hayal etmişti; diğer yandan, drama ve komedi arasında bir denge sağlayan komik ve alaycı dokunuşlarla “pembe” yeni gerçekçiliğe incelikli bir övgüdür. Hayatın kendisi gibi.

Cortellesi şöyle diyor: “Hepimizi ilgilendiren bir konu: Ataerkilliğin farklı çeşitleri var. Bazen eşinizin fiziksel şiddet kullanması gerekmeyebilir veya her çocuk annesinin babası tarafından dövüldüğünü görmeyebilir. Ancak şiddet aynı zamanda psişiktirve aşağılayıcı jestler veya kötü muameleyle örneklenen, fizik kadar sağlıksız bir şey.”

İçinde Her zaman yarın vardırİlginç bir gerçek daha var: Aktör Valerio MastandreaFilmde kocası rolünü oynayan oyuncu, birkaç yıl önce onun partneriydi ve şu anda onunla mükemmel bir ilişkisi var.

Film var olay örgüsünü dramatize etmeyen kaynaklarmüzik gibi: Lucio Dalla'nınki ve Jon Spencer'ınki. Başrol oyuncusu Delia'nın dramatik hikayesini takip etmek için müzikle nefes almanız gerekiyor. Karakterlerin sunumu oldukça orijinal.

Paola kararlılıkla şunu doğruluyor: “Kızımın biz kadınların nereden başlayıp nereye gitmemiz gerektiğini bilmesini istiyorum. Hiçbir şeyi hafife almamayı öğrenmesine izin verin. Fetihlerimiz gözyaşına ve kana mal oldu. Gardımızı düşürmemeliyiz” dedi.

Yönetmen filmde bu konuya zaten değinmişti. Varsa kusura bakmayın (Varsam kusura bakma, 2014), yazarıydı. Cinsiyete dayalı şiddet konusu aynı zamanda monologlarında ve tiyatrosunda da sürekli olarak odak noktası olmuştur.

C'é çapa domani -filmin orijinal adı gibi- perdeyi İtalyan toplumuna doğru (ve tek toplum değil) çapraz ve nesiller arası bir şekilde taşımayı başarıyor. Yolculuğuna başladı Roma Sinema Festivali 2023'te. İtalya'da sinema salonlarını kasıp kavurduktan sonra Avrupa'da da gösterime giriyor.

Paola Cortellesi bu yılki İtalyan Film Haftası için Arjantin'e geldi.  Fotoğraf: AFP.
Paola Cortellesi bu yılki İtalyan Film Haftası için Arjantin'e geldi. Fotoğraf: AFP.

İyi etkileşim

Tartışmanın kamuoyu üzerindeki etkisini açıkça ortaya koyan çok özel, düşünülemez bir olay meydana geldi. Paola ve diğer oyuncular filmi tanıtmak için Sergi sonrasında vatandaşlarla sohbet edildi.

Konuşma şuna dönüştü: grup terapisi inanılmaz deneyimlerin duyulduğu yer: büyükanne ve büyükbabaları hakkında konuşan torunlar, ebeveynleri hakkında hikayeler anlatan çocukların hikayeleri, hatta Cenova'da elini kaldırıp şunları söyleyen doksan yaşında bir kadın: “Ben Delia'ydım (merkez ve merkez) Filmin kötü muamele gören karakteri), ama artık değilim. Yönetmen yüz yüze tanıştıklarını ve birbirlerine sarıldıklarını hatırlıyor.

Paola Cortellesi çekimlerdeki güzel havayı takdir ediyor. Bunu “aynı zamanda hem sakin hem de kucaklayıcı” olarak tanımlıyor, bu yüzden de bu etkinliğin bir parçası olan herkese teşekkür ediyor. topluluk: elektrikçiler, makinistler, fotoğraf ekipmanları, gardırop, makyaj ve saç. “Her zaman büyük bir bağlılık ve suç ortaklığıyla bana eşlik ettiler. Her küçük ayrıntıda yaratıcı, herkes elinden gelenin en iyisini yapıyor. Herkesin heyecanının atmosferde hissedildiği son çekimde 'Bir tane daha yapalım mı?' dedim.”

Arjantin'de prömiyeri şu çerçevede yapıldı: İtalyan Sinema Haftası. Cortellesi bunu sundu ve kamuoyuna konuştu. Çok mutlu görünüyordu ve Arjantinli “akrabalarından” bahsederek ülkemizde yaşayan İtalyanların ve İtalyan soyundan gelenlerin sayısını ima ediyordu.

Kadın olarak doğmak, isteseniz de istemeseniz de bir hareketin parçası olmak demektir.

Paola CortellesiOyuncu, yönetmen

Paola Cortellesi, 2023 Roma Uluslararası Film Festivali'nde Fotoğraf: AFP.
Paola Cortellesi, 2023 Roma Uluslararası Film Festivali'nde Fotoğraf: AFP.

Tam zamanında bir film

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen ödül töreninde David di Donatelloİtalyan sinemasının Oscar'ı, dört heykelcik kazandı. Film, İtalya'daki kadın cinayetlerinin sürekli olarak gazetelerin ön sayfalarında yer aldığı bir dönemde çıkıyor. Kadınların partnerleri tarafından öldürülmesi şoka neden oluyor ve bu da toplumsal cinsiyete dayalı şiddet konusunu bu kadar güncel hale getiriyor. Filmin geçtiği dönemde kadın hakları yazılmamış, hatta düşünülmemiştir.

Paola filmin devam etmesini umuyor farkındalık yaratmak. “Kadın olarak doğmak, isteseniz de istemeseniz de bir hareketin parçası olmak anlamına geliyor” diyor. “Ne kadar acı çektiğimizin farkında olmalıyız. Hep söylerim, çünkü bu anneannelerimiz için de geçerliydi ve az da olsa bugün de varlığını sürdürüyor. “Kadın cinayetleri maalesef bunu ve diğer durumlarda çalışma dünyasında görünmezliği gösteriyor.” Ve şöyle bitiriyor: “Filmim geçmişte geçmesine rağmen geleceğe bakıyor: erkekleri ve kadınları birlikte düşünelim ve el ele verelim”.

Hakkında sosyal ağlarCortellesi'nin kendi fikri var. “Onları tehlikeli buluyorum. Bunları çalışmalarımı tanıtmak, güzel ve eğlenceli anları paylaşmak için kullanıyorum. Özellikle gençlerle ilgileniyorum. Herkesin şiddetli eleştiri ve alayların üstesinden gelme gücü yoktur. On dört yaşında seyirciyle karşılaşmak çok tehlikeli” diyor.

Ayrıca bakınız

María Fernanda Ampuero: “Korku yazacak konularım olmasını istemiyorum”

María Fernanda Ampuero: Korku hakkında yazacak konularım olmasını istemiyorum

Ayrıca bakınız

House of the Dragon'un kötü adamı Ewan Mitchell samimi: ona neden “buzdağı” diyorlar?

House of the Dragon'un kötü adamı Ewan Mitchell samimi: ona neden diyorlar buzdağı?