yetişkinlerde belirtiler nasıl tanınır

celikci

New member
56 yaşındayım ve her zaman dalgındım. Her ne kadar eleştirilere sebep olsa da hiçbir zaman önemsemediğim kişisel bir özelliktir. Bu yıl iş terfimi kaybettim ve psikoteknik sınavı geçemedim. Konsültasyonlar yaptım, DEHB tanısı konuldu ve şu anda tedavi görüyorum.

Justiniano Loretto, La Plata'dan.

Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) genellikle çocuklarla ilişkilendirilirancak son yıllarda yetişkinlerde de tanınması önem kazanmıştır.

Bununla birlikte, çocuklarda, ergenlik çağında ve ergenlik çağındaki gençlerde en belirgin belirtiler arasında yer aldığından, pek çok kişi bundan muzdarip olduğunun farkında değildir. hiperaktivite ve dürtüsel davranışlarYetişkinlerde ise daha detaylı olarak anlatılacağı üzere farklı şekilde ortaya çıkar.

Bunun çocuklara özel bir durum olduğu inancı yetişkinlerin semptomlarının kaygıdan kaynaklandığını düşünmelerine neden olur ya da bu zorlukların yaşanmasının normal olduğunu varsayarak, iyi niyet ve iradeyle üstesinden gelmeleri gerektiğini düşünüyorlar.

DEHB, tedavi edilmediği takdirde yetişkinlerin yaşamları üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir. iş performansınızı etkileyenkişilerarası ilişkileri ve ruh sağlıkları.

İşyerinde yetişkinler sıklıkla Rutinleri takip etmekte zorluk çekiyorumson teslim tarihlerine yetişmek veya aynı anda birden fazla görevi yönetmek, performanslarını etkilemek veya işten çıkarılmalara maruz kalmak, bunun sonucunda da anksiyete veya depresyon semptomlarını tetikleme riskiyle karşı karşıyadır.

DEHB tedavi edilmediği takdirde yetişkinlerin hayatlarını, işlerini, ilişkilerini ve sağlıklarını etkileyebilir.

Kişisel ilişkilerde ayrıntılara dikkat edilmemesi, verilen sözlerin, taahhütlerin yerine getirilmemesi veya önemli olayları unutma eğilimi. Bu yüzden çoğu zaman kendilerini suçlu hissederler, hayal kırıklığına uğrarlar ve başkalarının beklentilerini karşılayamadıkları için eleştirilirler.

Burada altı ana özellik var:

1) Odaklanma ve dikkati sürdürmede zorluk, dikkatin kolayca dağılması, uzun görevlere odaklanma yeteneğinizi engeller veya okumak, çalışmak veya ders çalışmak gibi sürekli dikkat gerektiren şeyler.

2) Günlük aktivitelerin organize edilmesi ve son teslim tarihlerine uyulması konusunda düzensizlik ve zayıf zaman yönetimi; gecikmeler, unutkanlık ve sürekli bunalmışlık hissi.

3) Kronik olarak ertelemek, önemli görevleri ertelemek son ana kadar.

4) Dürtüsellik, uzun vadeli sonuçları düşünmeden karar verme. Bu dürtüsellik de belli olabilir Konuşma sırasında başkalarının sözünü keserek.

5) Dikkatsizlik ve dürtüsellik aşağıdakilere yol açar: sık sık yapılan ihmallerhem randevular, taahhütler gibi günlük görevlerde hem de önemli verilerin dikkatine.

6) Hiperaktivite yetişkinlerde çocuklara göre daha az belirgin olmasına rağmen, çoğu kişide bu şekilde yaşanır. içsel bir huzursuzluk hissiBu, yarışan düşüncelerin varlığı veya sürekli hareket etme veya aktivite değiştirme ihtiyacı ile birlikte rahatlama zorluğu anlamına gelir.

DEHB esas olarak aşağıdakilerle ilgilidir: Beynin belirli bölgelerinin işleyişinde azalma (“frenler bozuluyor”), aralarındaki bağlantı ve dopamin ve norepinefrin gibi temel nörotransmitterlerin üretilme ve çalışma şekli.

Teşhis klinik görüşmeleri, standartlaştırılmış anketleri içeren kapsamlı bir sürece dayanmaktadır. nöropsikolojik testlerdiğer koşulları dışlamak için beyin nörogörüntülemesi ve tıbbi muayenelerin incelenmesi.

Onaylandıktan sonra, doğru tedavisi için farklı kaynaklar vardır.

Ayrıca bakınız

80'de cinsellik: değişiklikler, faydalar ve nasıl uyarılacağı

Ayrıca bakınız

Riskli davranışlar: sağlıksız olduklarında

Riskli davranışlar: sağlıksız olduklarında