Yurttaşlarınızın kanını dökmeyin

celikci

New member
Avrupa'dan döndükten sonra, Manuel Belgrano, raporunu yönetim kuruluna gündeme getirdikten sonra – o zamanlar siyasi yeğeni Ignacio Álvarez Thomas – diplomatik misyonu hakkında kullanıldı, Yine ordu içindi. İlk olarak, durumun karmaşık olduğu Santa Fe'de faaliyet gösteren çok “gözlem ordusu” emanet edildi.

Ancak Belgrano, federal fikirleri paylaşmasa da, Yavaşların kan banyosuna göre düzenlenmedi Buenos Aires'in güçlüleri için tek “çare” gibi görünüyordu.

O günlerin mektuplarında “Sevgili yeğeni” ne bildirdi: “Açıkça konuşuyorum ve aynı eski görevlisi söyleyeceğim, eğer teklif edilirse, benim emrimde olan silahları asla sergilemeyeceğim; çünkü onlar birliğe, ellerine sahip olan erkeklere; Bu savaş hakkında askerler ve vatandaşlar arasında var olan muhalefet;

V. Plaza de Buenos Aires'e giden ve Plaza de Buenos Aires'e giden ruhla bir tezat oluşturmanın sonuçları, bu birliğe ve buluşan, bir gün, şimdiden daha fazlasını yapmanın inkar edilebilir olması, zaman aynı olsa bile, ne kadar mümkün olduğuna ulaşacağımı bulacağım. […]”

Bu durumlarda Belgrano, Álvarez Thomas'a Stoquio Díaz Vélez'i gönderdiğini bildirdi. Federal Şefler ile Müzakere Santa Feyeni bir çatışmayı önlemek için.

Endişesini gizlemeyen bir tonda veya eyalette hükümete algıladığı nefreti yöneten yönetmene acele etti:

“Neden V. Artigas'a cevap vermiyor? Neden olmasın, Córdoba Valisi? V'den ayrılmayın. Habersizlik tavsiyesini veya öfkesini alın; Anarşi içermek ve olduğunuzdan çok farklı bir ayakta olmaya hazırlanmak için çok fazla acı çekmek gerekir: Zaten çok fazla ticaret söyledim; Ama tekrarlamaktan yorulmayacağım: Atturdose V., bir erkek için zar zor bir atım var ve hepsi, ödemek için tekliflerle bile, orduya yardım etmek için reddediyor ve zenginleri daha fazla reddediyor;

Ve eğer onları kaldırma tahkimini alırsanız, daha kötü ve daha kötü. Eyaletin ruhu infüze edilmediği sürece her şey bizim için bir düşman ülkesidir. erkekleri içinde oldukları cehalet durumundan çıkarınkurtarıcılarını söyleyenlerin ve tutkularını tatmin etmek için hareket edenlerin manzaralarının. “

Onları yazdıktan sonraki gün, Díaz Vélez ve “Mar de Santa Fe Kuvvetlerinin Komutanı”, Cosme Maciel, il başkentine çok yakın olan Santo Tomé'nin geçişinde toplandı. Paktı kabul ettilerilk makalesi kurdu:

“Kendini tespihte bulunan Buenos Aires ordusunun komutasından General Tuğgener D. Manuel Belgrano'ya ayırıyor ve baş Albay Belediye Başkanı Díaz Vélez'e götürülecek, bu durumda tüm Doğu ve Santa Fe birlikleri bu ordu ile gerçek birlik ve barış içinde kalıyor.”

Neyin kararlaştırıldığını bilen Belgrano, Díaz Vélez'e komuta verdi ve Álvarez Thomas istifasını sundu. Manuel sağlıklı bir rahatlama hissetti Bu haksız savaşı derinden terk etti.

Ancak Artigas ile barış tedavileri, yönetim kurulunun ona yardım etmeyi reddetmesine karşı çökecekti Buenos Aires merkeziyetçisine maruz kalana kadar Doğu Band ve Misyonların Portekiz istilasına karşı.

Dahası, Santo Tomé Pact yakında Buenos Aires Hükümeti tarafından kırılacaktı: Díaz Vélez, Ağustos 1816'nın başında Santa Fe şehrini işgal etti, ancak federal güçlerle çevriliydi. O ayın sonunda, yeni bir ateşkes sayesinde, Yönetmenlik birlikleri Santa Fe toprağını tahliye etti.

Ancak, Belgrano'nun iyi dileklerine rağmen, Kanlı İç Savaş devam edecekti.