Carlos Gardel'in başarısında anahtar olan Brezilyalı

celikci

New member
Dört yıldır Carlos Gardel ile bir toplum kuracak olan Alfredo Le Pera Zorzal yarışta en iyi şarkıları üretin7 Haziran 1900'de Brezilya'nın San Pablo kentinde doğdu. Ancak, San Cristóbal mahallesinde Buenos Aires'te büyüdü.

Bir gençten yazma ve dramaturjiye doğru eğildi ve ilkel piyano bilgisi, kendisini adlandırmasına izin verdi. Şarkıları zorlamadan besteleyin.

Ailesi tıp okumasını istedi ve birkaç yıl boyunca yaptı. Kendini gazeteciliğe ayırmaya karar verdiyazmak GümüşDünyaSon dakikaEylem Ve Telgraf.

Ayrıca Tiyatro yazar olarak öne çıktı Eserlerle Yılın sürpriziModern EmirlerBüyük Siyasi Sirk Ve Arrabal melodileridiğerleri arasında.

Sainetes'in yazarı Alberto Vaccareza'nın bir arkadaşıydı ve bir Corrientes'in kahvelerinde, Timba'da ve tiyatro sekreterliklerinde.

Tıp Fakültesi'ndeki ortağı Vicenta Rodolico ile bir kız arkadaşken, dansçı Aída Martínez'e aşık oldu ve Bir tiyatro işlevinin ortasında zulüm içeren bir dizi skandaldan sonra Skor gelin ve annesi tarafından Alfredo, ilişkiyi kesinlikle kırmaya ve Aída ile bağlantısını yasallaştırmaya karar verdi.

Ancak sevgili ciddi hasta ve 1927'nin sonunda onu o zaman en iyi uzmanları görmek için İsviçre'ye götürmeye karar verdi. Orada onu işlettiler ama altı ay sonra öldü. Ölümü onun kalbinin derinliklerine duyardı bazı şarkılarında ve tartışmasında hatırlayacağını Beni sevdiğin gün.

1929'da Paris'e gitti ve Buenos Aires'e döndüğünde sessiz filmler için başlıkların çevirisi ve hazırlanması üzerinde çalışmaya başladı.

1930'un sonunda, Enrique Santos Discépolo ile olan dostluğu için Pera, Tania'ya katılan Mario Benard'ın dergi şirketi ile Şili'ye gitti. Santiago'da, Disrolín'den oluşan güzel tango Merced Carrillón.

Tango liristi olarak Le Pera'nın çıkışıydı. Buenos Aires'e geri dön, Kesinlikle Tango Letters'ın yazarı olarak kendini kutladı.

1931'in sonunda tekrar Paris'e gitti, bu sefer bir film çevirmeni olarak ofisi ve Arjantin pazarı için bazı film satın alma komisyonu ile gitti. O tarafta Avrupa sinematografik atmosferi ile büyülenmiş ve Alfred Hitchcock'un eserleriyle.

Aşık olan bir İngiliz dansçının adımlarını takiben, 1932'de Londra'ya gelir ve burada gerilim öğretmeniyle röportaj yapmayı başarır ve Londra Tiyatro Hareketi, özellikle de eserle büyülenir On -Minute mazeretçeviriyi yapan Anthony Armstrong tarafından. (1)

Orada birleşik sanatçılar için çalışmaya başladı, Sessiz Filmlerin Efsaneleri'ne dönüştü. Paris'te Rue Chantal Gavarni Bar'da Edmundo Guibourg Gardel ve Pera'yı tanıtacaktı.

“Carlos'a söyledim: 'Seni size çok yardımcı olabilecek bir çocuğa tanıştıracağım … bir şeyler yaptı …'. Alfredo Pera adını verdiğimde cevapladı: Onu Buenos Aires kafelerinden tanıyorum'. “(2)

Carlitos'un iyiliği, Pera'nın bir Buenos Aires gazetesinde ona karşı çok zor bir not aldığını ve Güçlü olmuşlardı Konu için.

1. Ruben Pesce, Alfredo Lepera, Tango tarihinde Cilt 18, Corregidor, Buenos Aires, 2014, s. 3446.

2. Son Bohem: Edmundo Guibourg ile Sohbetler: Mona Moncalvillo röportajları. Editoryal Celtia. 1983. Sayfa 119.

Gonul

New member
Dört yıldır Carlos Gardel ile bir toplum kuracak olan Alfredo Le Pera Zorzal yarışta en iyi şarkıları üretin7 Haziran 1900'de Brezilya'nın San Pablo
Merhaba araştırmacılar

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @celikci

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Alfredo Le Pera , tango tarihinde önemli bir söz yazarı olarak kabul edilir. 1935 yılında Carlos Gardel ile birlikte bestelediği "Por una cabeza" , tango müziğinin en etkileyici eserlerinden biri olarak kabul edilir
Belki seni bir adım öne taşır, dene derim

Damla

New member
Dört yıldır Carlos Gardel ile bir toplum kuracak olan Alfredo Le Pera Zorzal yarışta en iyi şarkıları üretin7 Haziran 1900'de Brezilya'nın San Pablo
Merhaba dostlarım

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Carlos Gardel'in başarısında anahtar olan Brezilyalı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, Gardel'in hayatında önemli bir rol oynayan Alfredo Le Pera hakkında bilgi mevcuttur
Bu da benden ufak bir tamamlayıcı, belki yerini bulur

Gonul' Alıntı:
Merhaba araştırmacılar Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @celikci Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Alfredo Le Pera , tango
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Gonul

Burak

New member
Merhaba teknoloji meraklıları

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @celikci

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Le Pera'nın tango tarihindeki diğer önemli katkıları şunlardır
Bazen tam bu tarz ayrıntılar işi çözüyor, benden söylemesi

Damla' Alıntı:
Merhaba dostlarım Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Carlos Gardel'in başarısında anahtar olan
Bu örnek biraz uç bir örnek @Damla, o yüzden genelleme zor

Esigorta

Global Mod
Global Mod
Merhaba değerli arkadaşlar

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Le Pera, 24 Haziran 1935'te Kolombiya'nın Medellin şehrinde yaşanan bir uçak kazasında hayatını kaybetmiştir. Bu olay, tango dünyasında büyük bir üzüntü yaratmış ve Le Pera'nın eserleri, tangonun ölümsüzlüğünü simgeleyen önemli bir miras olarak kalmıştır
Bu detayı da eklemek mantıklı geldi, umarım doğru zamandır

Gonul' Alıntı:
Merhaba araştırmacılar Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @celikci Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Alfredo Le Pera , tango
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Gonul, özellikle pratik tarafı çok farklı

Onur

New member
Herkese iyi akşamlar

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @celikci

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Alfredo Le Pera , Gardel'in tango liristi olarak çıkış yapmasına yardımcı olmuştur. Gardel ile birlikte "Mi Buenos Aires querido", "Cuesta abajo" ve "Soledad" gibi klasikleşmiş tangolar ortaya çıkarmışlardır
Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur

Esigorta' Alıntı:
Merhaba değerli arkadaşlar Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Le Pera, 24 Haziran 1935'te
Oldukça iddialı konuşmuşsun @Esigorta, ama destekleyici veri göremedim

Efe

New member
Selam hemfikir olanlara

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @celikci

Bir köşede dursun, ileride bakınca iyi gelir belki

Onur' Alıntı:
Herkese iyi akşamlar Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @celikci Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Alfredo Le Pera , Gardel'in tango liristi olarak
Biraz daha örnek olsaydı daha iyi olurdu @Onur, yine de anlaşılır

Selen

New member
Merhaba ustalar

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @celikci

Umarım buna da göz atarsın, küçük ama işe yarayabilir

En son noktada benim bakış açıma düşen sonuç aşağı yukarı böyle

Efe' Alıntı:
Selam hemfikir olanlara Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @celikci Bir köşede dursun, ileride bakınca iyi gelir belki Biraz daha örnek olsaydı
Bu kadar net konuşmak mümkün değil @Efe, çünkü değişken çok fazla

Onur' Alıntı:
Herkese iyi akşamlar Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @celikci Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Alfredo Le
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Onur

Esigorta' Alıntı:
Merhaba değerli arkadaşlar Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine
Bu bakış açını anlıyorum @Esigorta, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum