Cinsel münhasırlığın sonu geldi mi?

celikci

New member
“Tekeşlilik veya mermi.” “Yapamadım.” “Taahhütten korkuyorsun.” “Sen bilinçli bir cornudosun.” “Çünkü Gerçekten aşık değildin“Bunlar, Pol, Nazareno, Luana, Beti, Lean veya Ariel gibi insanların, eşsiz bir yaşam tarzı olduğunda aldıkları tipik yorumlardan bazıları.

Açık ilişki, poliamor ve çok eşlilik bazen hafiflik ile kullanılır. Bunlar, az çok duygusal ilişkilere atıfta bulunan “modaya uygun” terimler olarak kabul edilir. Cinsel münhasırlık olmadanaz çok birçok insanla dışarı çıkabilmek veya kimseyle seks yapmakla ilgilidir. Ama tam olarak nasıl yaşıyorsun?

Yosun mitleri

Pol 23 yaşında, ikili değil ve 17'de -mogodious ilişkileri olmaya başladı. Tekeşlilikten çok uzaklaşan ilişkisel bir formsevgi fikrini ve bu konuda bağlantılarımı nasıl organize ettiğim konusunda öznel olarak nasıl yaşadığım için ”diye açıklıyor.

Poliamorosos, yeni duygusal modellerin bir parçası. Fotoğraf çizimi: Shutterock.

Bu konuda Brigitte Vasallo, monogaminin münhasırlık tarafından tanımlanmadığını, ancak polimorik bir terör olan Monogamous Thought adlı kitabında, ancak Çiftin diğer bağlantıların önünde önemi: Diğerleri üzerindeki bazı sevgilerin hiyerarşisi.

Monogamiyi sadece cinsel münhasırlığı ortadan kaldırarak sökmek istemek, buzdağının ucuna bakmak gibidir. Bir Düşünce Sistemi Bu, nasıl, ne zaman, kime ve nasıl sevileceğini ve nasıl sevileceğini belirler.

Cecilia Figlioli ve Pablo d'Oto 18 yıldır bir çift, açık bir ilişkiye sahipler ve şu anda oğullarının yetiştirilmesini paylaştıkları Sebastián ve Floransa ile bir arada var. Birlikte kurdular Açık İlişkilerMongoamies'in araştırılmasına ve yayılmasına adanmış bir alan ve bir poliklinik gerçekleştirir.

Neyin karmaşık olmayan bir kişinin cevaplanacağı sorusuna Üsler -possession, fikir birliği ve rızasıdır.

“Çoğu insan bunun birçok insanla dışarı çıkmanın olduğunu düşünüyor, gerçekte yaptığımız bir sosyal, politik ve ekonomik organizasyon türü olduğunda Aşk İnanç Sisteminin Eleştirisi ve Romantik Aşk olarak adlandırılan ilişkiler ”diyorlar.

Polikliniğe katılan insanların çoğu bile taşımıyor Poliamorlu ilişkilerancak, karmaşık olmayan bir paradigmadan gözlemlenmeyi yararlı buluyorlar.

Alev, bir psikolog ve projenin yaratıcısıdır Kritik sızıntılarilişkiler hakkında paylaşmaya adanmış bir alan, Mongoamies ve Ruh Sağlığı. Julieta Mor, psikoeğitim ve nörodivergente aktivistinde bir işçidir ve aynı zamanda alanın bir parçası olmuştur Kritik sızıntılar.

İkili, tek eşli ilişkilerde adımların daha önce tanımlandığını açıklarken (bir kişiyi biliyorum, aşık olurum, eğer karşılıklı ise umarım vardır Cinsel münhasırlık ile bir tarihvb.), Şaşırtıcı olmayan ilişkilerde, her bağın kendi anlaşmaları ve dahil olanların niyetlerine göre çizim yapan duygusal bir ağ oluşturmanın yolları vardır.

Yani var Sürekli bir inceleme Zaman nasıl dağıtılır ve aynı zamanda her bireyin neye ihtiyacı olduğu konusunda da dikkatli olur.

Luana 25 yaşında ve 19 yaşında açık ilişkilere girmeye başladı. Beni mülk olarak gören insanlar Ve bir çift olarak değil ”diyor.

Başlangıçta, daha “hafif” olacağına inanıyordu ve “sıkışıp kalmış” hissetmekten kaçınacaktı, çünkü zamanın geçişi ile Ona eşleşmeyen şey, “vücudunun kontrolünde” hissetmekti.“Kim ve ne zaman ilişkilerim var ve etkili bir şekilde bağlantılı.”

Geçen gün bir kulüpte gol attım ve eşimin kim olduğunu tamamlamak zorunda kaldım. Ne yazacağımı bilmiyordum, bekar dedim.

Luana'nın bahsettiği mülkiyet fikri İlk ilişkiniz Kendinden tek eşli düşünceyle bağlantılıdır.

Brigitte Vasallo'nun açıkladığı gibi, monogami dinamikler tarafından desteklenmektedir. Rekabet, hiyerarşi, yüzleşme ve dışlamakapitalist sistem için işlevsel. Bununla ilgili olarak, Luana tekeşliliğin tüm sosyal yapılarda bulunduğunu açıklıyor.

“Bizi yarışma için yetiştiriyorlar, bu tek şeye sahip olmak (bir iş, maddi bir iyi, bir çift), koşmazsanız, başka birinin sizi kazandığı zihniyetle” diyor. Beti (35), kim Dokuz yıl önce Mateo ve beşi Juan ilediyor ki: “Geçen gün bir kulüpte gol attım ve eşimin kim olduğunu tamamlamak zorunda kaldım. Tek bir kişiyi koymak zorunda kaldım, böylece bekar olduğunu yazdım.”

Ayrıca, ünlü evlilik yatağında, iki kişi için tasarlanmış tur paketlerinde, çift terapide veya iktidarda dayatılan tekeşliliği de görüyoruz. Belirli hukuk faydalarına erişin Sadece bir evlilik yoluyla iki kişi vardır.

Arkadaşım yok, aşkım var

Monogamous'un ima ettiğini belirtmek önemlidir. İlişkisel paradigmaların derin bir incelemesi Sadece çiftin değil, aynı zamanda ailenin, dostlukların, komşunun.

Bakım etiğinin genişletilmesi ve tüm kişilerarası bağlara rıza göstermesi anlamına gelir. Örneğin, biyolojik babam küfürlü davranışlar kullanırsa, Bu bağlantıyı çözme olasılığı yükseltildibir ömür boyu kutsal olan aile ilişkilerinin tek eşli anlayışının aksine.

Aktif Seks Devrimi, Cecilia Figlioli ve Pablo D'Oto'nun kitabı.
Aktif Seks Devrimi, Cecilia Figlioli ve Pablo D'Oto'nun kitabı.

Pol'in dediği gibi: “Hiçbir tekeşlik bize, hayatımızın zararlı olan diğer herhangi bir bağlantısıyla yapacağımız gibi oradan çıkabileceğimizi öğretmez ve ayrıca Aile yapmanın başka yollarının sonsuzluğunu doğrular

Julieta Mor, yeni duygusal modellerin ortaya çıkmasının, “belki de ortaya koyduğumuz aile formlarını tekrarlamak istemeyen bir neslin parçası olmakla da ilgili olduğunu açıklıyor, çünkü aile odağının genellikle çapraz olan ilk şiddet kapsamı olduğunu keşfettik.

Dolayısıyla, eşsiz olmadığı için, çiftin diğer sevgiler üzerindeki önemini merkezi olmayanize etmektir, bu yaşam tarzı yaşanabilir veya karar verebilir. Arkadaşlıklara öncelik ver Çift bağlantısı hakkında.

Örneğin, Nazareno (34) yatay ilişkiler inşa etmekten en çok istifa edilen şeyin arkadaşları olduğunu vurgulamaktadır. “Bugün sahip olduğum en büyük aşk arkadaşlarım. En iyi arkadaşım olduğunu sanmıyorum, herkes değerli bir şeye katkıda bulunuyor. O yerden arkadaşlarıma aşık oldum ”diyor.

Rosario Pozo Gowland 41 yaşında, avukat ve sosyolog, beş yıl boyunca -Monogamy'yi uyguluyor ve bana bir kitap anlatın kurucusu. Bir okuma kulübü ve öğrenme alanı bu da kitapları tekme olarak kullanarak muhalif temaların çalışmasını ve tartışmasını teşvik eder.

Konuya atıfta bulunarak dikte ettiği masterclass'tan birinde, Pedro Lemebel'in ifadesine atıfta bulunuyor “Ben arkadaşım yok, aşkım var”, Nazarene harmanlamasına getirdiği fikrini güçlendiriyor Hegemonik aile yapıları dışında aile yapmanın bir yolu olarak dostluk.

Rosario, “Hiçbir monogamya tamamen heteroseksüel düşünceden uzaklaşmaz ve dostlukların aile olduğu ve merkezin çift olmadığı queer'e çok daha fazla yaklaşıyor” diyor Rosario.

Buna uygun olarak, en büyük zorluklardan birinin İkinci olmayan bir şekilde yaşamak Dostluk rüptürlerinin acısını adlandırmanın zorluğu budur.

Yani, çift merkezi olmayan ve arkadaşlıklar hayati odaklardan biri haline geldiğinde, Bir dostluğun düello, bir çiftin düelloları kadar yürek parçalayıcıdır. Ve yine de, bir çiftin ayrılması söz konusu olduğunda, acımızı iletmek için arkadaşlar veya dilsel kaynaklar dememize yardımcı olacak hiçbir anlatı yoktur.

Hiçbir şey rahat değil

Monogamous düşünce doğal olarak ortaya çıkmadı, ancak Duygusal modeller Eski zamanlardan günümüze. Aktif Seks Revolution adlı kitabında D'Orto ve Figlioli, çalışma yolunda her değişiklik olduğunu, aile yapısında bir değişikliğin ortaya çıktığını ve bu nedenle çift modelini değiştirdiğini gösteriyor.

Mevcut senaryoya gelince, Figlioli ve D'Orto, açık ilişkilerin ortaya çıkmasının iş otomasyonu ile ilgili olduğunu açıklar. Her şey, kadınları birçok görevden serbest bırakan cihazın ortaya çıkmasıyla başladı, bu yüzden kendilerini bu boş zamanla ne yapacakları karşısında buldular, “artık libido” nu nereye uygulayacaklar.

28 yaşında Mongoamy yaşamaya başladım. En büyük zorluk kiminle konuşacağını bilmektir çünkü herkesin açıklığı yoktur. Yalın, tek eşli değil

Bu noktada yerli görevler veya zaten ev dışında çalışmak İnsanların kimliğini tanımlamadılarsonra bireysel özerklik arayışı başlar.

Bugün başka bir baharat eklenir: Çiftler 7/24 bağlıdır. Mevcut birden fazla medya. Bu aynı zamanda kişisel gelişim ve özerklik arayışını da etkiler.

“Yapamadım”

Yalın 33 yaşında ve 28'de -Monogamy'yi yaşamaya başladı. Ne olduğu sorusuna En büyük zorluk “Kiminle konuşacağınızı bilmelisiniz çünkü herkesin sorunu ele alacak açılışı yok.”

Nazareno, birçok kez şeffaf olmak istediğinizi ekliyor, ancak diğer tarafta “çok dirençsin”. “Sanki Polymorge bir yalan sürdü çünkü sahip değiliz Gerekli bağlılık seviyesi sadece bir ortağa sahip olmak. “

Belki -Monogamy'ye yönelik eleştirilerin dibinde, Yaşam tarzımızı yeniden değerlendirme korkusubağlantı kurmak, arzu ve sevgi hakkında düşünmek.

“Genel olarak tek eşli insanlarla dışarı çıkmam çünkü genel olarak ret üretiyor. Poliamor'u düşünürken büyük bir sınırlama Bu diğer insanların yaşamları için bir tehdittir ”diyor Nazareno.

Bu yüzden “tekeşlilik veya mermi” memesi bu kadar çok vuruyor mu? Pol, mizah olduğunu anlamasına rağmen, popülaritesinin rahat görünmediğini söylüyor. “'Heteroseksüellik veya mermi' dediğimizde hayal edebiliyor musunuz? Bir kağıt olacağını, değil mi?” Beti için En büyük zorluk “Zaman ve enerjinin yönetimi” ve Luana, inanılanların aksine, “sorumluluk düzeyinin çok yüksek” olduğunu ekliyor.

Bu düşünülmezse, Vasallo'nun yazdığı gibi bir bağın olması muhtemeldir. Duygusal bireycilik için mükemmel sığınak“Arka planda birçok insanı sevmek kimseyi sevmek zorunda kalmaz.”

Çok bak

Torunlar olmadan hayat, 50'den fazla alarm veren acı

Torunlar olmadan hayat, 50'den fazla alarm veren acı

Çok bak

Bugün ebeveynleri ve alarm uzmanlarını ortaya çıkaran 21. yüzyıl bağımlılıkları

Bugün ebeveynleri ve alarm uzmanlarını ortaya çıkaran 21. yüzyıl bağımlılıkları