Gelinleri karanlık yaratan ve annesiyle tarzını dayatan tasarımcı

celikci

New member
Valentina Schuchner, BA Moda Yazarları Yarışması'nı kazandığında, pandeminin getirdiği izolasyondan hemen önce, beş yıl sonra annesinden daha az olmamak üzere ilişkili homonym firmasını destekleyeceğini hayal etmedi. Bu, kalıplama, bitmiş ürün geliştirme ve gençler için parti elbiseleri konusunda geniş deneyime sahip olan Vanesa Brites. Akılda tutulması gereken başka bir gerçek, her ikisinin de anne ve kız, kıyafet ve tekstil ile bağlantılı ailelerden geliyor.

Belgrano Barrancas'taki bir odadan Bafweek podyumuna. Fotoğraf: Ariel Grinberg

Marka olarak nerede dururuz? “Bafweek'in son sonbahar-kış baskısındaki ilk ortak koleksiyondan sonra, Buenos Aires Şehri Kültür Evi'nin Altın Salonu'nda, Kendi Odahem ekonomik hem de yaratıcı kadınların kurtuluşu için kaçınılmaz bir referans haline gelen Virginia Woolf'un çalışması.

Belgrano Barrancas showroomlarında “Bu odada podyumda görülen her şey bizden çıktı.” Edebiyat referansına ve gerçek – değeri, tam olarak, tam olarak, O oda aynı zamanda Valentina'nın ergenlik dönemiyle karşılaştığı ve yıllarını öğrenci olarak gerçekleştirdiği yerdi Palermo Üniversitesi'nde.

Aynı yerde, şimdi Vanesa ile zanaatkar çalışmaya odaklanarak giysileri kırmak için, soluk renk paleti ve ince detaylar ve aynı zamanda, karanlık ve romantik arasında salınan bir baskıda geometrik kesimlerde temsil edilen güç özelliklerini içeren bir kontrastla buluştukları yerdir.

Viva ile diyalogda, tasarımcılar son podyumları, birbirleriyle nasıl bir araya geldiklerini ve marka için ne istediklerini gözden geçiriyorlar.

-Dahili olarak nasıl organize ediliyorlar ve sahip olduğunuz bilginin her biri ne?

-Valentine: Sosyalleşmeyi sevmiyorumBenim utangaçlığımla ilgili. Ben daha içe döndüm. Yerine, Annemi seviyorum.

-Vanese: İkimiz de ortak noktalarımız var, çok eleştirel olduğumuz, bir şeylerden oldukça talepkar olduğumuz. Bize bir elbisenin bir iplik gibi görünmesiyle aynı şeyi vermiyoruz. Bu bir değer. Geri dönüşü bitirene kadar bunu düşünüyoruz. Gelen kişiyi, kim olduğunu, ne aradığını, nasıl gördüğümüzü anlamayı seviyoruz. Lİnsanlar bizi bir referans olarak alıyor ve önereceğimize güveniyor.

“Müşterilerimizle Tasarım”: Dinleme, sezgi ve kendi tarzını birleştiren bir teklif. Fotoğraf: Gentileeza Bafweek

-Valentina: Bunu beğendim. Onlarla tasarladığımızı hissediyorum.

-İstedikleri her şeye sahipler mi yoksa bir sınır var mı?

-Valentina: İlk başta bir ceket rafı yapmak ve insanların almasına izin vermek istedim. Sonra mümkün olduğunca düşmeye başladık ve “hayır” dememeye başladık, bize tüylü yeşil bir elbise istedikleri oldu. Yolu bulmalısın. Ve hiçbir zaman gelin yapmayı planlamıyoruz ve şimdi iş o tarafa gidiyor.

-Vanese: Bu bizim için bir sürprizdi.

-Ağzına baktılar mı?

-Valentina: Verdiğim görüntü nedeniyle, her şeyi siyah beyaz yaparken, insanların kız arkadaş olduğumu anladığını, ama asla böyle iletmediğimi hissediyorum.

-Yaptıkları kıyafetlerin biraz formalitesi vardır, ancak aynı zamanda dekore edilmiştir.

-Valentina: Şimdi siyah bir kız arkadaşımız var. Bir dahi.

-Banese: Olan bir flaş. Bazıları geleneksel gelinler gibi olmak istemediklerini söylüyor.

-Valentina: Beyaz kullanmak istemiyorlar, ya kalabalık. Daha modern gelinler istiyorlar.

-bununla tonlamak, kadınların rahat olmak ve gizlemeden

-Vanesa: Onlar olmaya devam etmek istiyorlar.

-Valentina: Fikir, renk ve bazı değişikliklerin değiştirilebilmesi için koleksiyon elbiseleri yapmaktır. Ve eğer elbise ve kumaş işe yararsa, bunu yapıyoruz.

Hikayeler anlatan elbiseler: Her dikişte romantizm ve güç. Fotoğraf: Gentileeza Bafweek
Hikayeler anlatan elbiseler: Her dikişte romantizm ve güç. Fotoğraf: Gentileeza Bafweek

-Müşterileriniz kim?

-Valentina: Çok çeşitlidir. Onlar genellikle çok hayran olduğum insanlar. Her zaman yaratıcıdırlar, New York Times veya Netflix için reklam veren başka bir illüstratör olabilirsiniz.

-Vanesa: Bize istediğimizi yapmamızı söyleyen bir avukat da olabilir.

-Valentina: Ağlar için Instagram ve Tiktok'ta.

-Vanesa: O zaman kızlarına eşlik etmek ve bağlanmak için gelen anneler var.

-Valentina: Ayrıca arkadaşlar ve kız kardeşler.

Modern gelinler, zorunlu korse veya beyaz olmadan: tasarımda özgürlük ve kişilik. Fotoğraf: Gentileeza Bafweek
Modern gelinler, zorunlu korse veya beyaz olmadan: tasarımda özgürlük ve kişilik. Fotoğraf: Gentileeza Bafweek

-Ve aranızda, kuşak görünümlerini nasıl monte ediyorsunuz?

-Valentina: Annem adapte oluyor.

-Vanesa: Evet, neden içeri giremediğim şeyler olduğunu dinliyorum. Öğreniyorum.

-Valentina: Geçit töreninde bir trans modeli vardı.

-Vanese: Onu sevdim.

Bu iyi, çünkü modada bazen çifte bir konuşma var: çeşitlilikten bahsediyor ve sonra markalarda trans insanlar çalışmıyor.

-Valentina: Bizim durumumuzda bizimle çalışın. Adı Jo Vera. Çok genia.

-Nenerasyonel gösteri başka ne var?

-Vanesa: Bazen neden bahsettiklerini bile bilmiyorum. Kelime bilgisi ile kaldım ve bu beni taşıyor.

-Valentina: Ağlardan ve tasarımcılardan insanlardan oluşan bir zihinsel dosyayla geliyorum

-Vanesa: Ve ben başka bir dünyadayım.

-Valentina: Bu bana yardımcı oluyor.

-Valentina: Çünkü çok kontamine. İlham olarak yaşlı tasarımcılardan veya koleksiyonlardan çok şey tutuyorum. Annem ise var olandan yaratıyor. Ayrıca yaşlıların bedenlerini ve dikkatli hissetmek için ne koyduğunu anlamak için, çünkü ben, orada ayrılıyorum …

Yaratıcı ekip tamamen kadınsı. Kendileri kalmak isteyen kadınlar için tasarlanmış parçalar. Fotoğraf: Gentileeza Bafweek
Yaratıcı ekip tamamen kadınsı. Kendileri kalmak isteyen kadınlar için tasarlanmış parçalar. Fotoğraf: Gentileeza Bafweek

-Podyum'a mı gidiyorsun?

-Valentina: Evet, stil için ve aşağı inmek benim için zor. Ve ısırma ve sonları bilen annem, diyen; “Bunu yapamazsın.”

-Selese: Soru, sınırın ne olduğu, bir şeyin ne kadar ticari olabileceği ve ne kadar uzak olmadığıdır. Bunu düşünmelisin, düşünmek için oturuyoruz.

-Valentina: İşlevsellik şeyler de vardır. Podyumda olduğu gibi olamayan elbiseler var, örneğin, omurga uzunsa, üzerine basabilirler.

-Vanesa: Görmeyebilecek bir laburo var. O alamadığım ağlar dünyasında.

-Valentina: Editörler yaparken yaşayabilseydim. Ve bu doğrudan bir satış anlamına gelmese de, görüntü oluşturmaya ve insanların konsepti okumayı bitirmesi için hizmet eder.

-Annenize eklemeyi ne takdir ediyorsunuz ve ne değil?

-Valentina: Çok güvensizim ve annem, katıldığım yarışmadan beri bana şöyle dedi: “Bundan çok daha kötüsünüz olacak.”

-Vanesa: Burada ne kadar güç olduğunu ve nereye geldiğimizi düşünüyorum. Her zaman çok yaratıcısıydı. Hem Luli (Lucia, diğer kızı, fotoğrafçı) hem de Valen'in gözü var, ne yansıtılabilecek. Yapabiliriz ve işte buradayız.

-Marka ile toplanan kadınların rakipsiz olduğunu yeniden teyit ediyorlar mı?

-Valentina: Evet, işte hepimiz kadınız. Çalışmayı seven insanlarla çalışıyoruz.

-Vanesa: Başladığımızda kendimi bana sahip olmak istediğim yaşam tarzıyla eşleşen bir şey olması gereken slogan olarak koydum.

Her giysi, bir annenin ticareti ve bir kızının vizyonu ile nesiller arasında bir sohbettir. Fotoğraf: Gentileeza Bafweek
Her giysi, bir annenin ticareti ve bir kızının vizyonu ile nesiller arasında bir sohbettir. Fotoğraf: Gentileeza Bafweek

-Bu yaşam tarzı nedir?

-Vanesa: 13 yaşındaki bir oğlum var. Benim önceliğim aile. Bu sınırı koydum.

-Valentina: Stresli çalışmak istemedim.

-Vanesa: Daha önce geçtim.

-Ağlar tarafından bu kadar bağlantılı olduğu için, bugün moda daha taklit edildi, bundan nasıl çıkıyorsunuz?

-Valentina: Her zaman marka fikri ile yankılanan bir üs, yarım romantik ve aynı zamanda yarım darkie. Bizim DNA'mız.

-Vanesa: Havadaki bir görüntü gibi, aşağı iniyor ve bir araya geliyor. Sonra her şey var, kalıcı uyaranlar.

Örneğin, birisi bir kadına smokin koyarsa, daha önce görülmüş şeyler var, Yves Saint Laurent 60'larda yaptı

-Valentina: İyilik, onu kendi yolunuzda yeniden yorumlamaktır. Bu benim vizyonum.

-Vanesa: Aramızda daha fazlasını dinlemeliyiz, sezgilerimizi takip etmeliyiz