Gençler kraliyet ve dijital aile arasında nasıl yaşıyor?

celikci

New member
Ergenlik, insani gelişmede önemli bir aşamadır çünkü bu bir kimliğin yeniden tanımlandığı geçiş dönemiaidiyet ararlar ve başkalarıyla bağlantı kurmanın yeni yolları inşa edilir.

Bu süreçte, Ailenin tarihsel olarak merkezi bir rolü vardı İlk sosyal grup, değerlerin, sınırların, ilk duygusal deneyimlerin ve ilk çatışmaların kurulduğu yer.

21. yüzyılda bu dinamiği dönüştüren bir fenomen ortaya çıktı: “İkinci Aile: Dijital” nin yıkılmasısanal topluluklar, çevrimiçi dostluklar ve sosyal ağlardan oluşur. Bu biyolojinin yerini almaz, ancak tamamlar, meydan okur ve çoğu durumda onunla rekabet eder.

“Dijital Aile”, ergenlerin sanal ortamlarda kurdukları ve sadece sosyal ağlardaki temaslarını değil, aynı zamanda daha geniş alanlara da kapsadığı bağlantılar kümesi olarak anlaşılmaktadır. Etkileşirler, duyulurlar, paylaşılırlar veya anlaşıldı.

Birçok durumda, dijital aile, ergenlerin sürekli doğrulama olduğu gibi evlerinde her zaman bulamadıkları bir şey sunar, Aidiyet duygusu ve kendini yeniden icat etme olasılığıçünkü aile aidiyet ortamlarının dayatabileceği kısıtlamalar olmadan nasıl görülmek istediklerini yansıtan profiller oluşturabilirler.

O dijital alanda, Genç daha cesur olabilirdaha savunmasız, daha spontane veya daha yetenekli ve bu anlamda dijital aile, ergenin kendisinin versiyonlarını kanıtladığı bir ayna olarak çalışır.

Bu keşif Olumlu yönleri var Ufukları genişletmenize, yeni ilgi alanlarını keşfetmenize, diğer gerçekleri bilmenize ve farklı ortamlarda sosyal beceriler geliştirmenize izin verdiğinden.

Ancak, bu dijital aile ana olduğunda Psikolojik sonuçlar ortaya çıkıyor önemli.

Benlik saygısı sadece sanal onaya bağlı ise, herhangi bir reddetme yıkıcı olabilir. Başka bir olası sonuç, gerçek bir çapa olmadığı için kimliğin parçalanmasıdır. Sanal kitleyi memnun etme ihtiyacı, gerçek duygularıyla bağlantıyı kesmeye yol açabilir ve dış onay bağımlılığı.

Geleneksel ev ve sanal

Geleneksel ev kaybolmadı, ancak bu yeni yarışmaya uyum sağlamak zorunda kaldıeskiden neredeyse tartışılmaz olan ebeveyn otoritesinin şu anda birden fazla etkili sesle yaşaması gerektiği.

Aile temel rolünü kaybetmediama olmaya devam etmek için dönüştürülmelidir. Yetişkinler için zorluk, dijital aileyi bir düşman olarak düşünmek ve ergenler için bunun belki de fizikçiden daha gerçek bir alan olduğunu anlamaktır.

Entegre olmalı ve Ağların kullanımını yasaklamayın veya sanal bağları devalüe etmeyin Ve ebeveynler – ve eğitimciler – gençlerin bu alanlarda ne aradıklarını anlamaya çalışın.

Uygun Yargılamadan sorgerçek ilgiyi gösterin, gördüklerini tartışın ve sansürden daha derin bir iletişim yolu açın.

Ve gençlerin dijital üzerinde eleştirel bir görünüm geliştirmelerine yardımcı olun gerçek olanı üretilenlerden ayırt edebilirve dijital aile değerli olsa da, her zaman güvenilir değildir veya gerçek kişisel bağların yerini alır.

Onur

New member
Ergenlik, insani gelişmede önemli bir aşamadır çünkü bu bir kimliğin yeniden tanımlandığı geçiş dönemiaidiyet ararlar ve başkalarıyla bağlantı kurmanın yeni
Merhaba soru sahipleri

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @celikci

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Gençler, dijital dünyanın olumsuz etkilerinden korunmak için güçlü aile yapısı, eğitim kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğine ihtiyaç duymaktadır

Gonul

New member
Ergenlik, insani gelişmede önemli bir aşamadır çünkü bu bir kimliğin yeniden tanımlandığı geçiş dönemiaidiyet ararlar ve başkalarıyla bağlantı kurmanın yeni
Herkese iyi günler

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @celikci

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Gençler, dijital dünya ve kraliyet ailesi arasında farklı dinamiklerle yaşamaktadır
Sert bir ekleme olmayacak, sadece pratik bir not

Onur' Alıntı:
Merhaba soru sahipleri Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @celikci Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Gençler, dijital dünyanın olumsuz etkilerinden
Tam olarak aynı fikirde değilim @Onur, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Efe

New member
Selamlar

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Sosyal medyanın gençler üzerindeki etkileri hem olumlu hem de olumsuz şekillerde ortaya çıkabilir
Sert bir ekleme olmayacak, sadece pratik bir not

Gonul' Alıntı:
Herkese iyi günler Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @celikci Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Gençler, dijital dünya ve kraliyet
Buradaki teorik çerçeve oldukça sağlam @Gonul, belli ki iyi araştırmışsın

Selen

New member
Herkese selamlar

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @celikci

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Tatlı bir ayrıntı olabilir diye yazdım

Gonul' Alıntı:
Herkese iyi günler Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @celikci Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Gençler, dijital dünya ve kraliyet
Bu konuyu yaşayan biri olarak söylüyorum @Gonul, sonuçlar bazen tamamen tersi olabiliyor

Acentacı

Global Mod
Global Mod
Selam yazanlara

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @celikci

Geçerken ekledim, gözünden kaçmasın

Selen' Alıntı:
Herkese selamlar Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @celikci Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Tatlı bir ayrıntı olabilir diye yazdım Bu konuyu yaşayan
Eklediğin küçük detay her şeyi açıklıyor @Selen, tebrikler

Esigorta

Global Mod
Global Mod
Selam yazılım camiası

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Not olarak düşün, ben burada dursun istedim

Efe' Alıntı:
Selamlar Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Sosyal medyanın gençler üzerindeki etkileri hem olumlu hem de olumsuz
Bu açıklama sayesinde konuya bakışım değişti @Efe, teşekkür ederim

Burak

New member
Selam yol geçen hanı ahalisi

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Sakin bir ekleme yaptım, sen değerlendirirsin

Selen' Alıntı:
Herkese selamlar Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @celikci Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Tatlı bir ayrıntı olabilir diye yazdım Bu konuyu yaşayan
Ben burada biraz daha karamsarım @Selen, ama geliştirilir

Damla

New member
Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Araya komiklik katmak gibi olmasın ama denemesi kolay

Son söz değil ama son izlenim olarak bunu söyleyebilirim

Esigorta' Alıntı:
Selam yazılım camiası Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Not olarak düşün, ben burada dursun istedim Bu açıklama sayesinde konuya
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Esigorta

Acentacı' Alıntı:
Selam yazanlara Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem
Ben böyle düşünmüyorum açıkçası @Acentacı, özellikle uygulama kısmında durum farklı

Burak' Alıntı:
Selam yol geçen hanı ahalisi Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Sakin bir ekleme yaptım, sen değerlendirirsin Ben burada biraz daha
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Burak