Şu anın en heykelsi yıldızı bir erkektir ve Moria Casán tarafından kutsanmıştır.

celikci

New member
“Merhaba Juampi canım, sevgili aşkım. Hayatımın en güzel zamanlarından birini yaşıyorum, nedenini biliyor musun? Çünkü haremim var. Daha önce hiç olmadığı kadar eğlenceli. Milyonerler, pezosu olmayan pendejolar…” Moria Casán'ın sesi, 2015'te Buenos Aires'teki tüm LGBT kulüplerinde duyulan ve hızla remiks haline gelen sızdırılmış bir seste, bir kehanet gibi geliyordu. O zamanın gey kuralları “hiç olmadığı kadar çok chongo” başlığını bir amblem olarak benimsemişken, Moria'nın “Seni seviyorum, sana bir ineğin boğaya taptığı gibi tapıyorum” dediği Juampibir dönemin mizahına damgasını vuran monoloğun gizemli ilham perisi oldu.

Mirabelli, bu uğurlu sözleri aldığı sabahın erken saatlerinden on yıl sonra ilk “erkek yıldız” olarak sahneye çıkıyor. Tüylü bir şapka, tacos ve parlak conchero giymişşarkı söylüyor: “Eğer ataerkilliğe düşerse… Buraya düşmesini istiyorum!” Adı geçen eser Daha önce hiç olmadığı gibi… Yine! Artık efsanevi olan Moria sesine saygı duruşu niteliğindeki bu eser, Picadero tiyatrosunda (Discépolo 1857, CABA) kısa süre önce yeniden yayımlandı. Gösteriler her cuma gece yarısı.

Metni Liliana Viola'ya, yönetmenliği ise Alejandro Tantanian'a ait. Gösteri, siyasi mizah ve çıplak bakım gibi eski Arjantin geleneklerinin geri dönüşünü vaat ediyor. Ve bunları, asidik ve “ibne” bir mizahla, hem iktidardaki aşırı sağa, hem de ilericilik klişelerine gülen bir kafe konseri formatında gerçekleştiriyor. Kapokomik sunucu rolünde Franco Torchia Mirabelli'nin canlandırdığı çeşitli karakterleri ayrıntılı monologlarla tanıtıyor. Gösteri sırasında kendilerine piyanoda Diego Penelas eşlik ediyor ve yapay zeka ile yapılmış bir dizi görselde gördüğümüz, Alberto Fernández ve Javier Milei arasında tutkulu bir öpücük.

O çocuk kimdi?

İlk “erkek yıldız” Juampi Mirabelli, San Telmo'daki evinde dinleniyor. / Fotoğraf Maxi Failla

Çoğu kişi onu “yıldız adam” karakteriyle tanısa da Juampi Mirabelli kendisini bu şekilde tanımlamıyor. San Telmo'daki evinde mutfaktan oturma odasına yürürken her zaman nasılsa öyle giyindiğini söylüyor. Bu olası bir sentezdir: sade, tişört ve pantolonlu, çıplak ayaklı ve heykelsi bir vücutla. Mirabel42 yaşındayım oyunculuk kariyerinin yanı sıra zamanının geri kalanını sahneleme ve performans odaklı parti prodüksiyonlarında çalışmaya ayırıyor.

Luján'da büyüdü ve her zaman oyunculuk yapmak istedi. Çocukluğundan beri, Moria Casán'ı televizyonda görmüş olmanın kurucu anısı ve henüz işlevini anlamadığı ama sezgisel olarak iletişimle ilişkilendirdiği bir nesne olan mikrofonların onda yarattığı büyülenme ön plana çıkıyor. Ünlü sesi aldığında yıllar önce memleketini terk etmişti ve Fernando Peña ile tiyatroda çalıştım. Televizyondaki o uğursuz Moria, arkadaşı ve meslektaşı Sofia Gala'nın annesi şeklinde çoktan cisimleşmişti.

-Luján'da çocukluğunuz nasıldı?

-Luján 60 km uzakta olmasına rağmen burası başka bir dünya. Hayal edin: iç kesimlerde bir kasaba, Katolik, iki dilli bir okulBeni 18 saat kilit altına aldıkları edebiyat öğretmeni başıma gelen en güzel şeydi; İçerik olarak ilgimi çeken tek şey edebiyattı. Ve tüm iç kasaba fahişeleri gibi, ben de var olan tüm huevadalarda bir çocuk gibi davranmaya başladım: bana folklor dansı seçeneği verirlerse şöyle dedim: “Evet, folklora gidiyorum.” Okulda bir etkinlik varsa: “Evet, yapıyorum.”

Luján'da beni günün 18 saatine kilitleyen iki dilli bir Katolik okuluna gittim.

-Peki oyunculuğa ne zaman başladınız?

-Liseyi bitirdiğimde Bir yıllığına Avustralya'ya yaşamaya gittim. Fikir çalışmaktı ve yaptığım son şey buydu ama bir drama kursuna başladım. Ertesi yıl buraya döndüğümde UNA'da oyunculuk eğitimi almaya başladım ama hemen B planına geçtim çünkü o zamanlar kalıcı bir canlılık kaosu içinde yaşıyordum, zaten Fernando Peña ve Fernando Peña ile tiyatroda çalışıyordum. Çarşambadan pazara kadar performans sergiledik.

-Çift olmanıza rağmen birlikte çalışarak iyi anlaşabildiniz mi?

-Kendisine yakın çalışmama izin verme konusunda bana karşı çok cömert davrandı çünkü kendisini her zaman tek kişilik çalışmaya adamıştı. Fernando sahnede sihir yapıyordu ve ağların bile olmadığı bir dönemde çok sayıda insanı çağırıyordu. Bu canavarın ne yaptığını görmeye gelen %70'i yaşlı heteroseksüellerden oluşan bir izleyici kitlesi. Böylece işini, alanını ve sahnesini tamamen kıskanarak beni kendisiyle paylaşmaya davet etti, birlikte dört oyun oynadık ve sonra insanlar katıldı. Bu benim için büyük bir sevgi gösterisiydi.

Fernando Peña, kendisine yakın çalışmama izin verme konusunda bana karşı çok cömert davrandı çünkü kendisini her zaman tek kişilik çalışmaya adamıştı.

-O yıllardan neler hatırlıyorsunuz?

-18'den 30'a kadar Neye karşı bir tür yarış içinde yaşadım bilmiyorumneredeyse ölüme karşı. Bu güne kadar kendimi hayatta kalan biri olarak görüyorum, ölmemiş olmam dikkate değer çünkü beni öldürmeleri için her şeyi yaptım. Çok kışkırtıcıydı, kendimi kokaine maruz bıraktım ki o yaşta ve on iki yıl boyunca bu çok fazlaydı. Şimdi on iki yıldır sarhoş değilim. Ve kelime iyileştiğimi mi bilmiyorum, daha doğrusu kendimi kurtardım, çünkü bu benim için gerçekten benden kendime sevgi dolu bir kurtarma gibi.

Mirabelli bugün 42 yaşında. Kokain bağımlılığından kurtulduğunu söylüyor. Fotoğraf Maxi Failla
Mirabelli bugün 42 yaşında. Kokain bağımlılığından kurtulduğunu söylüyor. Fotoğraf Maxi Failla

Dekorasyon sessiz

Picadero Tiyatrosu'nun açılış gecesi ve tarih, Arjantin'deki 33. Onur Yürüyüşü'nün arifesine denk geliyor.. Tezgahlar ışıklandırılıyor. Halkın gösteri sırasında içki içme, seks ve siyasetle ilgili soruları yanıtlama hakkı vardır. Bu çalışma yakın geçmişin bir taklidi olma riskini taşıyor olabilir ama öyle değil. Fırtınada gülme isteğiyle yenilenen bir Corrientes sokağı gibi.

Torchia, Moria'nın başka bir deyimini alıp, “dekor sessizdir” diyerek bugün “dekorun kuralları” olduğunu öne sürüyor. Şunu da unutmayın Hakkın olduğu yerde hak doğar. Bu tür dil oyunları, Mirabelli'nin birbiri ardına sahneye çıkardığı karakterlerin çokluğuna bir giriş niteliğindedir.

İlk ortaya çıkan “Başkanın petera'sı”. Vücuduna onu işaret etmek için bir ışık düşüyor ve işte orada, halkın arasında kamufle edilmiş durumda. Carré peruk giymişBaşkan Petera, sekreter kıyafeti ve Arjantin kokartıyla Casa Rosada'da sahneye çıkıyor ve çalışma hikayesini anlatıyor ve peteras'ın uluslararası STK'sındaki yabancı meslektaşlarıyla buluşabildiği G20 gibi mutlu anları hatırlıyor. . Karakterlerinden bir diğeri ise lezbiyen bolero şarkıcısı “tablosunu henüz hiç kimsenin Kadınlar Salonu'ndan kaldıramadığı” kurgu.

Gösteri, ilk erkek yıldızın yaklaştığını duyuran bir piyano intermezzosuyla sona yaklaşıyor. Ve eserde ilk kez Mirabelli onun karakterlerinden biri olarak değil, ekranda görünen kendi adınız.

Magazin tiyatrosunun en iyi tarzında
Zarafetiyle, ses yeteneğiyle ve izleyicilerin “dünyanın en mükemmel kıçı” olarak nitelendirdiği kuyruğuyla Mirabelli bu gece sahnenin merkezinde yer alıyor ve tüylerini daha önce hiç olmadığı kadar sergiliyor.

-Vedette'ler arasında Moria dışında referanslarınız kimler?

90'larda, zaten çok daha yaşlı olan son bir Vedette grubu vardı. yerinden çıkmış. Bugün her şey çok hafif, çok yıkanmış. Ama o dönemde mesela Ambar La Fox diye bir isim vardı, zaten her yerde patlayan, ağzınızda patlayan bir isim! Rojo kardeşler, Pons kardeşler, Norma Pons, hem muhteşem bir aktris hem de bir yıldız. Sanatçı olmak için damarlarınızda kan olması gerektiğini, yıldız olmak için ise şampanya içmeniz gerektiğini söyledi. Sonra resimlerini bitirdiğinde “Damarlarında şampanya var!” diye bağırdı. Bütün bunlar beni her zaman çok çekmişti ve bir noktada, ülke dışındayken, bana ilham veren İspanyol yıldız Lina Morgan'la tanıştım, çünkü buradaki yıldız adaylarının aksine, daha dekoratif bir şeyle uğraşmak zorundaydılar. Lina, vücut ve gösterinin taç noktası olarak şarkı söyledi, sahnelerini yaptı ve oyunculuk yaptı.

Norma Pons, sanatçı olmak için damarlarınızda kan olması gerektiğini, yıldız olmak için ise şampanya içmeniz gerektiğini söyledi.

Heykel vedette. Mirabelli sahnede conchero (veya bolero) ve topuklu ayakkabılarına kadar soyunuyor.
Heykel vedette. Mirabelli sahnede conchero (veya bolero) ve topuklu ayakkabılarına kadar soyunuyor.

-Çalışma, Moria gibi karakterlerin Arjantin dizisinde eşcinsel kodunu tanıtma operasyonuyla oynuyor, bu dünyaları yeniden birbirine bağlıyor ve onlara politik içerik veriyor…

-Liliana'nın (Viola) yazısının ritmi var, salınımı var, zarafeti var, sizi alıp götürüyor, ayağa kaldırıyor ve bunu söyleyebildiğiniz için minnettarsınız. Benim için bu işi ülkede, dünya tarihinin bu anında yapıyor olmak, her hafta seyirci karşısına çıkıp, söylediğimiz her şeyi sahip olduğu genişlikle söyleyebilmek, çok önemli görünüyor, ama bunu yaptığım için değil, çünkü Daha fazlasının yapılması gerektiğini düşünüyorum ama yapılmıyor.

-2017 yılında işe başladığınızdan bugüne kadar içinizde bir şeylerin değiştiğini hissediyor musunuz?

-Bence de. Alışkanlıklarım değişti çevrem, ülkeme bakışım, kendimi politik olarak tanımlama biçimim; aşkı algılama şeklim. Yakın zamanda 42 yaşına girdim, yani evet her şey değişiyor. Kriz yaşamadım ama Kendim ve dünya hakkında anlamadığım şeyleri anlamaya başladım. Artık daha düşünceliyim, daha sakinim, daha odaklıyım, daha mutluyum. Hiçbir konuda büyük iddiaları olan bir insan değilim, gayet iyiyim arkadaşlarımla tiyatro.